kubek Napisano 9 listopada 2008 Napisano 9 listopada 2008 Witam.Zamierzam stworzyc sobie zestaw -wiem ,ze wszystkiego nie mozna -dobre kino ,dobra muza,dobry obraz-podstawa -amplituner yamaha rx v 863 lub -Denon avr 2309obydwa z najnowszymi dekoderami na pokladzieTeraz tak ,jeszcze niedawno mialem zamiar kupic dvd denona 1940, ale cale to zamieszanie z blu rayem zmusilo mnie do refleksji -teraz w promocji ten denon za ok 1000zlodtwarzacz blu za nie wiele wiecej- czy warto?zalezy mi na filmie -dvd i skalowaniu do 1080pchcialbym zobaczyc i posluchac blu rayaco z roznica w odsluchu cd z dvd a blu nastepnie sprawa kolumn -wiem ,ze nie opedze sprawy kompletem 5.1 lub 7.1 a jak narazie para --na ktora chce przezaczyc 3tys zl - ijak to sie ma do gestych formatowno ina koniec -dla zony wazna sprawa to divxduzo pytan duzo niewiadomych duza kasy do wydania a nie chce zalowaczapraszam do dyskusji? Odpisz, cytując
audionet Napisano 9 listopada 2008 Napisano 9 listopada 2008 Blue ray najczęściej oprócz tego że odtwarza swój format to na pokładzie ma przyzwoity skaler Odpisz, cytując
Jeremi Napisano 9 listopada 2008 Napisano 9 listopada 2008 Blue Ray; droższy odtwarzacz, droższe filmy w tym formacie, ale lepszy obraz. Jeżeli stać Cie na zakup filmu w tej technologii, to czemu nie... Zwykłe DVD na nim też odtworzysz... Odpisz, cytując
kubek Napisano 9 listopada 2008 Autor Napisano 9 listopada 2008 wporzadku Panowie ,troche ogolnie ,a ja oczekiwalem bardziej szczegolowych odp.zrobmy tak-ampli z dekoderami hd jest,do tego-blu ray-w moim mniemaniu moze byc bez dekoderow-zrobi to ampliobraz wiadomo hdmi,co do dvd sklaler jest wiec ok-co z dzwiekiem?jakim wyjsciem?-jak to sie bedzie mialo z kolumnami-fronty tylko- i sprawa odtwarzania cd'kow?oczekiwalbym porady w sprawie sprzetu i podlaczen Odpisz, cytując
Waldek Napisano 11 listopada 2008 Napisano 11 listopada 2008 Witam!Ostatni numer "Audio" (11/2008), powinien udzielić odpowiedzi na zadane przez Ciebie pytania http://www.audio.com.pl/prezentacja_nr.php#1 .Pozdrawiam Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 12 listopada 2008 Napisano 12 listopada 2008 Waldek .. wyprzedziłeś mnie Tak potwierdzam ostatni numer Audio przedstawia test amplitunerów w graniachach 3tyś pln dodatkowo masz test Blue...Denona (dzies w necie znalazłem równiez konfrontacje z 3 popularnymi odtwarzaczami blue innych firm)Dodatko kilka testów par kolumn z dobrą konkluzja jak kupujesz av recivera za 3000 pln to.. kolumny dopierac tak aby same fronty mialy mniej wiecej.. tą samą wartość kwotową - wiadomo,ze cena czesto gra role.. a do tego postaje zakup centralny tylne satelity, sub, kable...do tego projektor i "haj lajf" Odpisz, cytując
Danielasty76 Napisano 13 listopada 2008 Napisano 13 listopada 2008 Mam ten DVD (1940) - według mnie jakość obrazu i dźwięku filmowego rewelacyjna. Posiada też odczyt SACD - jakość super, chociaż mam wrażenie że przy tym formacie brakuje trochę basu. Jakość odczytu CD troszkę gorsza - porównywałem z klasycznym odtwarzaczem CD Denona DCD-700 - DVD odpadł w przedbiegach. Zakupiłem tą 700-kę ale teraz i tak zamieniłem wszystko na DCD 1500 i PMA 1500 - tutaj jakość stereo bezdyskusyjna.DVD 1940 czyta bezproblemowo DIVix i przy dobrze nagranym filmie jakość może na prawdę pozytywnie zaskoczyć!Mam też blu-ray - jakość obrazu perfekcyjna - ale to chyba oczywiste. Dzwięk - nie zauważam specjalnej różnicy w stosunku do DVD. Jakość DVD niezła, ale nie tak perfekcyjna jak w 1940.Jeżeli mógłbym doradzić to idealną sytuacją byłby zakup równoległy blu-ray i DVD. Blu-ray do filmów blu-ray a DVD do filmów DVD, DIVix i SACD. Odpisz, cytując
BAGIENNIK Napisano 15 listopada 2008 Napisano 15 listopada 2008 DVD 1940 ma faktycznie rewelacyjny obraz, z DVD lepszy niż Blu-ray'ie dostępne na rynku.Osobiście nie spodziewam sie żeby Blu-Ray miał być jakąś wielką rewolucją ...Format DVD jeszcze długo będzie podstawą, więc warto sobie sprawić solidny odtwarzacz.Ale jeżeli komuś zależy na blu-ray to myśle że wiekszość modeli którymi sie bawiłem odtwarza DVD na tyle ładnie że można pozostać przy jednym odtwarzaczu.A do Divx... Najlepiej kupić Pioneera DV-410 (~350zł) ;]PS. Miewam klientów którzy rezygnują z niektórych Odtwarzaczy BD gdy usłyszą że nie odtwarzają "Dividixa" ;D Odpisz, cytując
Recommended Posts