Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam, mam problem z podłączeniem Denona AVR 4400 to telewizora i pozostałych urządzeń, zacznę może od tego że kupiłem nowy powystawowy egzemplarz i zgłosiłem już problem sprzedawcy także w razie jakby co mogę go w poniedziałek odesłać, choć generalnie chciałbym go zatrzymać stąd zapytuje szanowne grono. Amplituner załącza mi się normalnie, podłączyłem go do telewizora - samsung ue55hu7500l(potem inny ciut nowszy model też 4k), przez złącza monitor out arc, a w telewizorze do hdmi 4 arc i nic mi się nie wyświetla na ekranie, próbowałem też inne wejścia i kilka kabli hdmi. Podobnie jest  z szukaniem sieci, nawet jak podłącze go przez kabel sieciowy lan urządzenie nie umie znaleźć sieci , pamięć usb podobnie , blue ray tak samo, na sam koniec przywróciłem ustawienia fabryczne. Podłączyłem do tyłu zestaw głośników 5.1 Acoustic Energy 8ohm wszystkie na szpilkach i nic nie pracuje, amplituner załącza się wyświetla tekst, reaguje na zmianę urządzeń ale tak jakby nie odbierał sygnału z kabli i nie przesyłał go dalej. W swoim życiu miałem już chyba kilkanaście amplitunerów i pisząc ten watek chciałbym się tylko utwierdzić w przekonaniu że po prostu dostarczono mi wadliwe urządzenie, czy też ze mną jest coś nie tak i nie potrafię ogarnąć? Z góry dziękuję za możliwą pomoc i poradę. 

Edytowano przez slawek72
Napisano

Miałem kiedyś problem z denonem AVR 1400 h. Zawieszało się wejście USB i internet. Nie pomagały żadne przywracanie ustawień fabrycznych. Trzykrotnie odsyłałem go do serwisu aby ten wgrał spowrotem soft. Być może ten Twój powystawowy model też ma coś zrabane i wystarczy wgrać nowy soft. Pozdrawiam.

Napisano (edytowany)

Dzięki za odpowiedź, przyznam że to też mi przez głowę przeszło, masakra, jak nie ogarnę do jutra ,a z tego co mi się wydaje raczej nie, to rozglądam się za alternatywą praktycznie w tych samych pieniążkach mogę kupić nowe Marantz SR6013 albo Onkyo TX-RZ830 i zastanawiam się czy warto, czy też może zostać przy Denonie 😕

Edytowano przez slawek72