mm85 Napisano 23 listopada 2008 Udostępnij Napisano 23 listopada 2008 Witam. Chcę podłączyć zestaw głośników 5.1 do komputera i telewizora jednocześnie (a także do konsoli PS2, ale czy to konieczne tego nie wiem).Sytuacja przedstawia sie tak:Głośniki 5.1, 3 x wtyki mini jack (przód, tył, środek)Komp, 3 x gniazda mini jack (j/w)Telewizor, AUDIO OUT, 2 x RCA gniazdo (lewy, prawy) lub gniazdo słuchawkowe mini jackKonsola, 2 x RCA wtykiJa to widze w taki sposób, żeby podłączyć tv + komputer potrzebuje 3 rozdzielaczy mini jack gniazdo - 2 wtyki.Mamy 2 x 3 wtyki mini jack, jedną "trójkę" podłączam do komputera a drugą do przejściówki 3 gniazda mini jack - 2 gniazda rca.Teraz mamy 2 gniazda rca na przejściówce i 2 gniazda rca w telewizorze, potrzebuje więc drugiej przejściówki 2 wtyki rca - 2 wtyki rca.Problem w tym ze to troche duzo przejsciowek do kupienia.A jesli chodzi o konsole PS2 to sprawa wyglada tak. Dzwiek w TV jest miernej jakości i podłączając glosniki przez wyjcie sluchawkowe dzwiek byl dalej jak ze starego "radia". Czy to samo bedzie sie dzialo przy wyjściu AUDIO 2 x RCA? Jesli tak, to wypadaloby kupic jakis profesjanalny rozdzielacz, ale nie wiem czy w cos takiego mozna sie zaopatrzyc, ewentualnie wzmacniacz, ale czy jest sens?Staralem sie opisac problem najdokladniej jak moglem, jesli cos jest niezrozumiale to postaram sie wytlumaczyc raz jeszcze. Prosze o pomoc i z góry dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogal Napisano 1 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2008 Nie da rady żadnymi przejściówkami, musisz mieć przełącznik do źródeł, np. w postaci jakiegoś amplitunera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts