krzychbandyta Napisano 30 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2019 Witam. Tak jak napisałem w temacie, chciałbym używać 1 pary słuchawek na 2 komputerach (dokładnie to główny komputery i poboczny laptop). Pytanie: co zrobić żeby jak najmniejszym kosztem móc słuchać jednocześnie dźwięków z laptopa i komputera na jednych słuchawkach. Przykład: puszczam sobie jakiś serial (albo coś podobnego) na laptopie i jednocześnie gram w jakąś grę na komputerze i słyszę dźwięki z laptopa i komputera. Czyli w skrócie chciałbym żeby laptop działał tak jakby drugi monitor (używam programu synergy) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 31 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2019 Powinieneś kupić jakiś prosty mikser z wyjściem słuchawkowym. Do niego podłączasz oba komputery i słyszysz na słuchawkach dźwięki z obu. Sówkami regulujesz głośność z każdego z nich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychbandyta Napisano 31 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2019 Dzięki za odpowiedź i kolejne pytanie, czy takie coś się nada w tej sytuacji? https://allegro.pl/oferta/4-kanalowy-mikser-liniowy-behringer-mx400-liniowy-7929334911 - mx400 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 31 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2019 W Twoim przypadku wystarczyły by 2 wejścia. Za to wygląda na to że on nie ma wyjścia na słuchawki, tylko liniowe. Najprawdopodobniej będzie wymagał wzmacniacza słuchawkowego podłączonego do jego wyjścia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychbandyta Napisano 31 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2019 Ok, tak sie składa że mam zewnętrzną kartę dźwiękową (Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro) z wejściem line in, czy to oznacza że mogę podpiąć mx400 do tej karty dźwiękowej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 31 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2019 Nie jestem pewien czy to zadziała. Prędzej podłącz tą kartę do jednego komputera a wyjście drugiego do jej wejścia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychbandyta Napisano 31 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2019 Czyli rozumiem mam spróbować zrobić tak, kupie kabel https://www.euro.com.pl/kable/hama-80868.bhtml i podłączę tym kablem drugi komputer z kartą dźwiękową. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 31 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2019 Tak będzie chyba najprościej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychbandyta Napisano 31 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2019 Dobra spróbuje tak zrobić. Wrócę tutaj i dam znać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 31 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2019 Daj znać jak to działa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychbandyta Napisano 3 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 Nie działa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 A powinno. Sprawdzałeś ustawienia miksera dla tej karty zewnętrznej ? A powinno. Sprawdzałeś ustawienia miksera dla tej karty zewnętrznej ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychbandyta Napisano 3 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 Mixer w oprogramowaniu tej karty graficznej wygląda tak http://prntscr.com/qiwxiy (po podłączeniu i odłączeniu kabla do laptopa nic się nie zmienia). Szukałem czegoś co zmieni wyjście na line out w laptopie ale nic nie znalazłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychbandyta Napisano 3 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 a w ustawieniach karty dźwiękowej mam takie coś https://prnt.sc/qixqlv . Klikając na tą czarną kropkę wyświetla się tylko zmiana z mikro na słuchawki, nie ma możliwości zmany na line in/out Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 Czy przypadkiem w tej kardzie zewnętrznej wejście liniowe i wejście na mikrofon nie jest tym samym gniazdem ? Wtedy najprawdopodobniej trzeba je skonfigurować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychbandyta Napisano 3 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 https://proline.pl/creative-sound-blaster-x-fi-surround-5-1-pro-v3-usb-p1365320 wygląda to tak, wszystko powinno być dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 Najwyraźniej albo coś robisz nie tak, albo masz uszkodzone wejście w tej zewnętrznej karcie dźwiękowej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychbandyta Napisano 3 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 (edytowany) Miałeś rację, line in i wejście mikrofonowe są połączone, jak odłączyłem mikrofon w włączyłem opcję nasłuchiwania to słyszę dźwięk z laptopa, tylko teraz jak je skonfigurować i rozdzielić? Jakieś pomysły, dość mało informacji jest o tej karcie dźwiękowej. Edytowano 3 stycznia 2020 przez krzychbandyta Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 A co chcesz jeszcze konfigurować ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychbandyta Napisano 3 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 No chciałbym żeby można było mieć włączony mikrofon i line in jednocześnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 To spróbuj podłączyć mikrofon do innego układu dźwiękowego. Może wtedy się uda. W przeciwnym wypadku musisz wybierać lub zaopatrzyć się w mikser zewnętrzny z wzmacniaczem słuchawkowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychbandyta Napisano 3 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 właśnie próbuje, mikrofon działa podpięty do płyty głównej ale po podpięciu piszczy mi w słuchawkach ;/ Popróbuje jeszcze może się uda. Dzięki za pomoc i dam znać jak się uda to ogarnąć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychbandyta Napisano 4 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2020 (edytowany) Podsumowując, udało mi się wszystko zrobić tak jak powinno być czyli mogę słuchać dźwięków z komputera (główny) dźwięków z laptopa (poboczny) i rozmawiać przez mikrofon w słuchawkach, okazało się że jedna główna przejściówka była wadliwa, odłączyłem ją, znalazłem 2 inne i podłączyłem słuchawki do jednej przejściówki a potem do karty dźwiękowej, kabel od mikrofonu do drugiej przejściówki i do portu mikrofonowego z tyłu komputera. Teraz muszę dokupić dłuższy kabel jack 3,5 mm - jack 3,5 mm i wszystko będzie gotowe. Dzięki za pomoc Edytowano 4 stycznia 2020 przez krzychbandyta Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts