Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam.

Tak jak napisałem w temacie, chciałbym używać 1 pary słuchawek na 2 komputerach (dokładnie to główny komputery i poboczny laptop).

Pytanie: co zrobić żeby jak najmniejszym kosztem móc słuchać jednocześnie dźwięków z laptopa i komputera na jednych słuchawkach. Przykład: puszczam sobie jakiś serial (albo coś podobnego) na laptopie i jednocześnie gram w jakąś grę na komputerze i słyszę dźwięki z laptopa i komputera.

Czyli w skrócie chciałbym żeby laptop działał tak jakby drugi monitor (używam programu synergy)

Napisano (edytowany)

Miałeś rację, line in i wejście mikrofonowe są połączone, jak odłączyłem mikrofon w włączyłem opcję nasłuchiwania to słyszę dźwięk z laptopa, tylko teraz jak je skonfigurować i rozdzielić? Jakieś pomysły, dość mało informacji jest o tej karcie dźwiękowej.

Edytowano przez krzychbandyta
Napisano (edytowany)

Podsumowując, udało mi się wszystko zrobić tak jak powinno być czyli mogę słuchać dźwięków z komputera (główny) dźwięków z laptopa (poboczny) i rozmawiać przez mikrofon w słuchawkach, okazało się że jedna główna przejściówka była wadliwa, odłączyłem ją, znalazłem 2 inne i podłączyłem słuchawki do jednej przejściówki a potem do karty dźwiękowej, kabel od mikrofonu do drugiej przejściówki i do portu mikrofonowego z tyłu komputera. Teraz muszę dokupić dłuższy kabel jack 3,5 mm - jack 3,5 mm i wszystko będzie gotowe. Dzięki za pomoc :)

Edytowano przez krzychbandyta