Stefan Napisano 25 listopada 2008 Udostępnij Napisano 25 listopada 2008 Witam Powoli buduję sobie system kina domowego Zakupiłem 2 kolumny podłogowe do stereo JBL L890, centralny LC2 i z tego co odczytałem na tabliczce znamionowej są to głośniki 8 ohmoweMoje pytanie brzmi czy do zestawu głośników 8 Ohm-wych mogę podłączyć dwa głośniki 4 Ohm( jako głośniki tylne) do zestawu 5.1 dodam że podłączyć chcę do AVR 355 Harman KardonZ góry dzięki za odpowiedź Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 25 listopada 2008 Udostępnij Napisano 25 listopada 2008 WitamNa tabliczce znamionowej pisze 8 ohm a podczas testów wyszło że mają 4 ohm.Tak bardzo bym się tym nie przejmował.Tym bardziej że mają być na tył,gdzie nie ma takiego obciażenia.Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 25 listopada 2008 Udostępnij Napisano 25 listopada 2008 Spokojnie można podłączyć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stefan Napisano 26 listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 26 listopada 2008 Dziękuję za potwierdzenie Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts