jarek198867 Napisano 3 stycznia 2020 Napisano 3 stycznia 2020 Witam wszystkich. Mam pytanie, na które niestety nie znalazłem wprost odpowiedzi. Może komuś uda się rozwiać moje wątpliwości. W sumie mam dwie skomplikowane sprawy. Porównywałem jakość odtwarzanej muzyki w następujących zestawieniach. Słucham muzyki używając słuchawek Sony MDR-XB550AP Extra Bass. Dużo lepsza jakość jest gdy słucham z laptopa - stary HP Compaq z zintegrowaną kartą dźwiękową zgodną z Intel HD Audio niż z telefonu LG V40, niby muzyczny król. Odtwarzałem muzykę również na głośniki bluetooth Marshall Stanmore II i... Lepszy dźwięk jest z telefonu niż przez kabel z laptopa. Czemu tak się dzieje? Co mogę zrobić aby jakość muzyki na tym głośniku była tak dobrze odtwarzana z laptopa jak z telefonu? Czy kartę dźwiękową, czy może przetwornik dac/Amp czy może jeszcze coś innego? Jestem laikiem w temacie ale jeśli dałem za mało informacji to napiszcie co mogę dodać aby uszczegółowić zapytanie. Z góry dziękuję :) Odpisz, cytując
Recommended Posts