kamil2963 Napisano 4 stycznia 2020 Napisano 4 stycznia 2020 Witam. Mam podłączona do tv stara wieżę Panasonica z dwiema kolumnami. Model SA AK200. Mimo kilku lat i mimo nie wielkiej budowy głośniki sprawują się całkiem dobrze. Jednak chciałbym żeby było trochę lepiej. Obecnie mam podłączone to do tv za pomocą kabla słuchawkowego o w wieży wejścia AUX, a chcialbym zeby puscic dzwiek w jakosci stereo. Jak się orientuję to nawet jakbym puścił dźwięk z tv z innego gniazda za pomocą jakiegoś adaptera to i tak nie uda mi się zrobić jakości stereo ? Jeśli tak to może jakiś przystępny amplituner zdały egzamin. Coś może doradzicie ? Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 4 stycznia 2020 Napisano 4 stycznia 2020 Co wg Ciebie znaczy "jakość stereo"? Odpisz, cytując
kamil2963 Napisano 4 stycznia 2020 Autor Napisano 4 stycznia 2020 Słuchając na tej wieży płyt CD jakość dźwięku jest nieporównywalnie lepsza niż to co puszczę np. z kanału muzycznego bądź jesli oglada sie jakis film. Na CD slychac wszystkie dźwięki, po prostu to czuć. Glosniki które są w tym sprzęcie posiadają po 4 kable. Nie ma 2 kabli z kolumny tylko 4, chyba tony niskie i średnie ida oddzielnie. Przy odsłuchu z tv mam wrażenie jakby dźwięk był jakiś stlumiony, niekompletny. Albo po prostu swiruje. Odpisz, cytując
Jacek Frączęk Napisano 4 stycznia 2020 Napisano 4 stycznia 2020 Może masz w tv ustawiania na dźwięk przestrzenny ...Jeżeli twoja wieża ma rozbicie na 2 kolumny to będzie odtwarzała stereo .Jeżeli chodzi o CD to kwestia formatu Audio-cd gdzie procesor dźwięku w twojej wieży jest przystosowany .JA do tv mam soundbar a do muzyki Wieże HI-fi yamaha i jest bardzo to dobry układ Odpisz, cytując
kamil2963 Napisano 4 stycznia 2020 Autor Napisano 4 stycznia 2020 7 minut temu, Jacek Frączęk napisał: Może masz w tv ustawiania na dźwięk przestrzenny ...Jeżeli twoja wieża ma rozbicie na 2 kolumny to będzie odtwarzała stereo .Jeżeli chodzi o CD to kwestia formatu Audio-cd gdzie procesor dźwięku w twojej wieży jest przystosowany .JA do tv mam soundbar a do muzyki Wieże HI-fi yamaha i jest bardzo to dobry układ Dzieki za konkretną odpowiedź. Jeszcze jedno, obecnie mam połączone to że sobą Gniazdo słuchawkowe - aux Czy jeśli wyprowadze dźwięk kablem optycznym z tv do aux to mogę liczyć na zauważalna poprawę? Czy raczej nic to nie da... Odpisz, cytując
Jacek Frączęk Napisano 4 stycznia 2020 Napisano 4 stycznia 2020 Oczywiście że będzie poprawa i możliwości większe Aux to tylko Aux a optyk zawsze podniesie Ci jakość ...Sprawdź ustawienia w TV od tego zacznij ...a i ten optyk to kup troszkę lepszy a nie za 20 zł na allegro Odpisz, cytując
mkk Napisano 4 stycznia 2020 Napisano 4 stycznia 2020 Tia, i tego optyka sobie w aux wsadzi dac jest jeszcze potrzebny. Odpisz, cytując
Jacek Frączęk Napisano 4 stycznia 2020 Napisano 4 stycznia 2020 Jeżeli ob urządzenia mają optyka to żaden problem ,a ty to puszczasz przez jakiś dekoder czy kartę muzyczną? Odpisz, cytując
mkk Napisano 4 stycznia 2020 Napisano 4 stycznia 2020 To albo mini Jack na dwa rca, czyli tak jak masz teraz. Albo optyk i dać, powinno być lepiej.https://www.ceneo.pl/33088042, np taki dac Odpisz, cytując
Recommended Posts