kamil2963 Napisano 4 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2020 Witam. Mam podłączona do tv stara wieżę Panasonica z dwiema kolumnami. Model SA AK200. Mimo kilku lat i mimo nie wielkiej budowy głośniki sprawują się całkiem dobrze. Jednak chciałbym żeby było trochę lepiej. Obecnie mam podłączone to do tv za pomocą kabla słuchawkowego o w wieży wejścia AUX, a chcialbym zeby puscic dzwiek w jakosci stereo. Jak się orientuję to nawet jakbym puścił dźwięk z tv z innego gniazda za pomocą jakiegoś adaptera to i tak nie uda mi się zrobić jakości stereo ? Jeśli tak to może jakiś przystępny amplituner zdały egzamin. Coś może doradzicie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 4 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2020 Co wg Ciebie znaczy "jakość stereo"? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil2963 Napisano 4 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2020 Słuchając na tej wieży płyt CD jakość dźwięku jest nieporównywalnie lepsza niż to co puszczę np. z kanału muzycznego bądź jesli oglada sie jakis film. Na CD slychac wszystkie dźwięki, po prostu to czuć. Glosniki które są w tym sprzęcie posiadają po 4 kable. Nie ma 2 kabli z kolumny tylko 4, chyba tony niskie i średnie ida oddzielnie. Przy odsłuchu z tv mam wrażenie jakby dźwięk był jakiś stlumiony, niekompletny. Albo po prostu swiruje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Frączęk Napisano 4 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2020 Może masz w tv ustawiania na dźwięk przestrzenny ...Jeżeli twoja wieża ma rozbicie na 2 kolumny to będzie odtwarzała stereo .Jeżeli chodzi o CD to kwestia formatu Audio-cd gdzie procesor dźwięku w twojej wieży jest przystosowany .JA do tv mam soundbar a do muzyki Wieże HI-fi yamaha i jest bardzo to dobry układ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil2963 Napisano 4 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2020 7 minut temu, Jacek Frączęk napisał: Może masz w tv ustawiania na dźwięk przestrzenny ...Jeżeli twoja wieża ma rozbicie na 2 kolumny to będzie odtwarzała stereo .Jeżeli chodzi o CD to kwestia formatu Audio-cd gdzie procesor dźwięku w twojej wieży jest przystosowany .JA do tv mam soundbar a do muzyki Wieże HI-fi yamaha i jest bardzo to dobry układ Dzieki za konkretną odpowiedź. Jeszcze jedno, obecnie mam połączone to że sobą Gniazdo słuchawkowe - aux Czy jeśli wyprowadze dźwięk kablem optycznym z tv do aux to mogę liczyć na zauważalna poprawę? Czy raczej nic to nie da... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 4 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2020 Jaki tv? Dokładny model Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Frączęk Napisano 4 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2020 Oczywiście że będzie poprawa i możliwości większe Aux to tylko Aux a optyk zawsze podniesie Ci jakość ...Sprawdź ustawienia w TV od tego zacznij ...a i ten optyk to kup troszkę lepszy a nie za 20 zł na allegro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 4 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2020 Tia, i tego optyka sobie w aux wsadzi dac jest jeszcze potrzebny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil2963 Napisano 4 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2020 LG Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Frączęk Napisano 4 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2020 Jeżeli ob urządzenia mają optyka to żaden problem ,a ty to puszczasz przez jakiś dekoder czy kartę muzyczną? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 4 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2020 To albo mini Jack na dwa rca, czyli tak jak masz teraz. Albo optyk i dać, powinno być lepiej.https://www.ceneo.pl/33088042, np taki dac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts