Jar87 Napisano 10 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2020 (edytowany) Witam, Aktualnie posiadam TV Sony KDL-42W655A (posiada wyjście optyczne, słuchawkowe, cinch); Playstation 4 oraz słuchawki JVC HA-RX700. Wydaje mi się, że zarówno w przypadku podpięcia słuchawek do pada jak i w przypadku podpięcia ich do wyjścia słuchawkowego w TV dźwięk nie do końca jest taki jaki powinien być (niespecjalnie słychać różnicę pomiędzy tymi słuchawkami a jakimiś wyjątkowo budżetowymi). Zastanawiam się w jaki sposób podłączyć słuchawki, by uzyskać najlepszą jakość dźwięku w słuchawkach grając na konsoli lub w czasie oglądania telewizji. Póki co chciałbym to zrobić jak najniższym kosztem. W przyszłości chciałbym też podłączyć do TV także jakiś soundbar. Niestety jestem zielony w tych sprawach, a im więcej czytam tematów dostępnych w internecie tym mniej rozumiem. Z góry dzięki za pomoc Edytowano 10 stycznia 2020 przez Jar87 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 11 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2020 Tani wzmacniacz słuchawkowy. Np Fiio. Określ budżet i poszukaj w Google. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jar87 Napisano 11 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2020 Czyli po podłączeniu wzmacniacza powinno być nie tylko głośniej (akurat po podgłoszeniu głośność jest ok) ale także dźwięk powinien ulec poprawie? Myślałem nad FX-AUDIO DAC-X3 lub FIIO D03K. Z nimi powinno być lepiej niż po podłączeniu do gniazda słuchawkowego w tv? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts