d_y_n_i_a Napisano 12 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2020 Witam Mam kłopot. Chciałem pomóc rodzicom podłączyć kino domowe do telewizora jaki posiadają od jakiegoś czasu i lekko mnie to przerosło:/ Chciałbym żeby dzwięk był puszczany przez głośniki z kina domowego. Rodzice posiadają: KINO DOMOWE: LG HT303PD-D0 TV: LG 55UH6507-ZB Pomoże ktoś laikowi i wytłumaczy jaki kabel kupić i dokładnie gdzie podłączyć, ewentualnie co w opcjach telewizora lub kina domowego zmienić aby mogli sobie spokojnie oglądać TV a głos leciał im z głośników z kina domowego? Próbowałem jakimiś kablami Euro ale średnio mi to wychodziło. Będę wdzięczny za każdą pomoc ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 12 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2020 Wystarczy kabel jack(wtyk jak od sluchawek) i 2x RCA(cincz). Jack pod wyjscie tv hp/audio out a rca do kina pod aux in. Na kinie ustawiamy aux a w tv powinny byc opcje do puszczania dzwieku z wyjscia sluchawkowego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d_y_n_i_a Napisano 12 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 stycznia 2020 3 minuty temu, DEMOLKA napisał: Wystarczy kabel jack(wtyk jak od sluchawek) i 2x RCA(cincz). Jack pod wyjscie tv hp/audio out a rca do kina pod aux in. Na kinie ustawiamy aux a w tv powinny byc opcje do puszczania dzwieku z wyjscia sluchawkowego https://allegro.pl/oferta/kabel-mini-jack-d-2x-rca-chinch-1-5-m-dl-stereo-hq-6830581799 o taki się rozchodzi ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 12 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2020 Dokladnie proponuje dolozyc pare groszy i kupic cos solidniejszego,w tych najtanszych wystarczy delikatnie szarpnac i kabelki sie przerywaja! npVitalco jack 2rca Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Cichowski Napisano 13 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2020 Warto wspomnieć że jak podłączy w ten sposób to będzie tylko dźwięk stereo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 13 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2020 https://allegro.pl/oferta/kabel-component-monster-standard-thx-3rca-2-5m-7469082968 Przewód component np. te z linku solidnie wykonane dobrej firmy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d_y_n_i_a Napisano 13 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2020 1 godzinę temu, 1Ender napisał: https://allegro.pl/oferta/kabel-component-monster-standard-thx-3rca-2-5m-7469082968 Przewód component np. te z linku solidnie wykonane dobrej firmy. A ten kabel component zapewnia lepszą jakość dzwięku niż tylko stereo czy to niewykonalne po prostu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 13 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2020 Obraz i dźwięk. Przewód jest dobrej jakości. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts