PiterSamAudio Napisano 18 stycznia 2020 Napisano 18 stycznia 2020 Witam Was wszystkich serdecznie. Posiadam kolumny Mediac / Philips, dane z internetu: 160watt 8ohm. To parametry w miarę pewne, a reszta nie znana. Szukam informacji o pasmach w jakich grają głośniki. Dodaję fotki na których widać wymiary i to co widać na głośnikach. Głośnik niskotonowy to zapewne Visaton 26cm średnicy. Bardzo proszę o wszelkie informację o tych głośnikach, pozdrawiam. Odpisz, cytując
PiterSamAudio Napisano 19 stycznia 2020 Autor Napisano 19 stycznia 2020 (edytowany) Witam. Co do głośnika wysokotonowego to ogarnołem. podaję to co udało mi się zanieść w internetach, może komuś się to przyda. Philips AD 0162 T8 cięcie pasma to według dwóch wersji 3000Hz i 4000Hz, z kąd ta różnica nie wiem. Ponawiam apel o pomoc przy głośniku niskotonowy, każda informacja jest dla mnie ważna. Raz jeszcze proszę o pomoc. Pozdrawiam Edytowano 19 stycznia 2020 przez PiterSamAudio Odpisz, cytując
PiterSamAudio Napisano 19 stycznia 2020 Autor Napisano 19 stycznia 2020 Mam jeszcze jedno pytanie co do tego zestawu głośników: czy na podstawie tych informacji, da radę zbudować wzrotnicę 12db / oktawę? Zdaję sobie sprawę że nie będzie to ideał dzwięku, ale nie jestem audiofilem. Chciałbym mieć czystą górę i w miarę soczysty bass z nie zamydlonym środkiem. Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 24 stycznia 2020 Napisano 24 stycznia 2020 Przede wszystkim powinieneś zmierzyć impedancje głośnika niskotonowego, a właściwie to wartość jego rezystancji. Do tego potrzebny będzie jednak miernik elektryczny. Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 24 stycznia 2020 Napisano 24 stycznia 2020 Głośnik niskotonowy wygląda podobnie do Visaton W250 , ma jednak większy magnes i mniejszą kopułkę przeciwpyłową. Odpisz, cytując
Recommended Posts