PiterSamAudio Napisano 18 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2020 Witam Was wszystkich serdecznie. Posiadam kolumny Mediac / Philips, dane z internetu: 160watt 8ohm. To parametry w miarę pewne, a reszta nie znana. Szukam informacji o pasmach w jakich grają głośniki. Dodaję fotki na których widać wymiary i to co widać na głośnikach. Głośnik niskotonowy to zapewne Visaton 26cm średnicy. Bardzo proszę o wszelkie informację o tych głośnikach, pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterSamAudio Napisano 19 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 stycznia 2020 (edytowany) Witam. Co do głośnika wysokotonowego to ogarnołem. podaję to co udało mi się zanieść w internetach, może komuś się to przyda. Philips AD 0162 T8 cięcie pasma to według dwóch wersji 3000Hz i 4000Hz, z kąd ta różnica nie wiem. Ponawiam apel o pomoc przy głośniku niskotonowy, każda informacja jest dla mnie ważna. Raz jeszcze proszę o pomoc. Pozdrawiam Edytowano 19 stycznia 2020 przez PiterSamAudio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterSamAudio Napisano 19 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 stycznia 2020 Mam jeszcze jedno pytanie co do tego zestawu głośników: czy na podstawie tych informacji, da radę zbudować wzrotnicę 12db / oktawę? Zdaję sobie sprawę że nie będzie to ideał dzwięku, ale nie jestem audiofilem. Chciałbym mieć czystą górę i w miarę soczysty bass z nie zamydlonym środkiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 24 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2020 Przede wszystkim powinieneś zmierzyć impedancje głośnika niskotonowego, a właściwie to wartość jego rezystancji. Do tego potrzebny będzie jednak miernik elektryczny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 24 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2020 Głośnik niskotonowy wygląda podobnie do Visaton W250 , ma jednak większy magnes i mniejszą kopułkę przeciwpyłową. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts