oscian Napisano 31 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2020 Od jakiegoś czasu zmagam się z problemem szumów we wzmacniaczu NAD C372. Sytuacja przedstawia się następująco: po włączeniu wzmacniacza pojawiają się na obu głośnikach szumy niezależne od potencjometru (kręcenie potencjometrem nie zmienia ich głośności) – pojawiają się tylko po włączeniu wzmacniacza. Szumy trwają około 20-30 sekund i znikają ja odcięte nożem. Potem można grać całymi dniami i cieszyć się muzą z gramiaka czy innego cd, aż do wyłączenia wzmacniacza i jego odpoczynku. Gdy po godzinie od wyłączenia znowu się go włączy… sytuacja się powtarza… Same szumy brzmią tak jakby się butelka napełniała wodą – najpierw nisko i przy końcu dźwięk jest wysoki i w pewnym momencie pstryk palcami i go nie ma… Czy ktoś może mi coś poradzić w tym względzie? Myślałem, że może jakoś da się kulać w taki sposób, ale niestety ten szum doprowadza mnie do białej gorączki… Wzmak stoi u mnie prawie rok i dopiero teraz coś takiego się podziało... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 14 lutego 2020 Udostępnij Napisano 14 lutego 2020 Może potencjometr padł , na zimnym ma luzy i brzęczy , jak się zagrzeje lekko to się rozszerzą blaszki i spokój. Daj wzmacniacz do serwisu ,niech spec zdiagnozuje - polecam Mariusza Frąszczaka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 14 lutego 2020 Udostępnij Napisano 14 lutego 2020 Jakie masz źródło? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts