Jakub Nikulcza Napisano 4 lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 lutego 2020 Dzień dobry Poszukuję kolumn podłogowych w kwocie ~500zł (oczywiście używanych) Ewentualnie mogą być podstawkowe z podstawkami w zestawie... Niestety mam małe doświadczenie w kwestii sprzętu audio, dlatego zwracam się do Was o pomoc w poszukiwaniach. - Sprzęt będzie podłączony do Sony GX40 (potencjalnie do wymiany w przyszłości, raczej w granicach 300pln). - Zastosowanie, to głównie nagłośnienie do filmów. - Pokój ma wielkość około 20m2, jednak siedzieć będę dosyć blisko kolumn - około 2m. - Obecnie posiadam Tonsil Space 86, postawione nisko na podłodze. W moim odczuciu grają "płasko" i nijako. Brakuje mi w nich nieco głębszych niskich tonów, ale przede wszystkim wyrazistszych średnich i wysokich tonów. Lubię brzmienie raczej ostrzejsze, wyraziste. Wstępnie rozglądając się po ofertach w tym budżecie, znalazłem np. te modele: JAMO E550 JAMO S406 JAMO X550 Magnat 144 114 Quadral quintas T 200 Tonsil TL 192 (z podstawkami w zestawie) Yamaha NS-G40MK2 Czy Macie jakieś doświadczenia z tymi modelami ? albo możecie polecić inny model / markę w tych pieniadzach ? Z góry dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 5 lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 lutego 2020 Szukaj uzywek podlogowki Polk T50 ale z tej odleglosci to lepiej monitory bliskiego pola. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 5 lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 lutego 2020 W Krakowie do odsłuchu. Weź wzmacniacz i źródło. 1. Celestion f30, 600 zł. https://m.olx.pl/oferta/kolumny-celestion-f30-CID99-IDD1eMb.html?isPreviewActive=1 2. Pilot Amade, 500 zł. Poproś o więcej zdjęć, zwróć uwagę czy przetworniki całe, bez wgniotek. https://m.olx.pl/oferta/kolumny-pilot-amade-1500-CID99-IDCp0Kj.html#position=6&page=10 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Nikulcza Napisano 3 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2020 Dziękuję serdecznie za pomoc. Napaliłem się na Polk T50 i po miesięcznym poszukiwaniu używek.... w końcu zdecydowałem się na zakup nowych Do kompletu trafiła się Yamaha rx-V471 za 400pln (w perspektywie daje możliwość rozbudowy systemu do 5.1) Bardzo dziękuję za polecenie tych głośników - bardzo przypadły mi do gustu i z czystym sumieniem mogę polecić. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 3 marca 2020 Udostępnij Napisano 3 marca 2020 Nie kupuj amplituner kina domowego bo będzie kicha. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts