Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry :)

Poszukuję kolumn podłogowych w kwocie ~500zł (oczywiście używanych)
Ewentualnie mogą być podstawkowe z podstawkami w zestawie...
Niestety mam małe doświadczenie w kwestii sprzętu audio, dlatego zwracam się do Was o pomoc w poszukiwaniach.

- Sprzęt będzie podłączony do Sony GX40 (potencjalnie do wymiany w przyszłości, raczej w granicach 300pln).
- Zastosowanie, to głównie nagłośnienie do filmów.
- Pokój ma wielkość około 20m2, jednak siedzieć będę dosyć blisko kolumn - około 2m.
- Obecnie posiadam Tonsil Space 86, postawione nisko na podłodze. W moim odczuciu grają "płasko" i nijako.
Brakuje mi w nich nieco głębszych niskich tonów, ale przede wszystkim  wyrazistszych średnich i wysokich tonów. 
Lubię brzmienie raczej ostrzejsze, wyraziste.

Wstępnie rozglądając się po ofertach w tym budżecie, znalazłem np. te modele:

JAMO E550
JAMO S406
JAMO X550
Magnat 144 114
Quadral quintas T 200
Tonsil TL 192 (z podstawkami w zestawie)
Yamaha NS-G40MK2

Czy Macie jakieś doświadczenia z tymi modelami ? albo możecie polecić inny model / markę w tych pieniadzach ?

Z góry dziękuję za pomoc.

• 4 weeks later...
Napisano

Dziękuję serdecznie za pomoc.

Napaliłem się na Polk T50 i po miesięcznym poszukiwaniu używek.... w końcu zdecydowałem się na zakup nowych :) 

Do kompletu trafiła się Yamaha rx-V471 za 400pln (w perspektywie daje możliwość rozbudowy systemu do 5.1)

Bardzo dziękuję za polecenie tych głośników - bardzo przypadły mi do gustu i z czystym sumieniem mogę polecić. 

Pozdrawiam