Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam.
W końcu zdecydowałem się na zakup wieży Teac DR-H300 oraz kolumn Dynaudio Audience 42 i pojawił się kolejny problem jakie kable glośnikowe.Jestem w stanie przeznaczyć około 500zł nie muszą być nowe mogą być używane o długości około 2-2.5m,wiem że do tego sprzętu z ceną kabli się troche wygłupiam,ale co tam może będę miał większy wybór i będę bardziej zadowolony.Mam kilka propozycji;

Audionova Illuminator

AUDIOQUEST GIBRALTAR

Van Den Hul D 352

KIMBER 4TC

Jeśli ktoś ma inne sugestie będę wdzięczny oraz za poradę które lepsze.
Napisano
Pytanie, kolego, jest następujące: czym spinasz klocki, jaki dźwięk masz w chwili obecnej i co chciałbyś osiągnąć po zmianie kabli!

Udzielenie odpowiedzi na powyższe pytanie pozwoli w miarę sensownie Cię nakierować!

Wieki temu, gdy byłem posiadaczem kolumn Dunaudio Audience 50 w zestawie z Rotelem RA 980BX i Onkyo DX 7511 z powodzeniem służyły mi właśnie wymienione przez Ciebie kable Van den Hull D 352.

Niemniej te kabelki, jakkolwiek generalnie dobre, wycofują leciutko górę pasma i poluzowują leciutko zakres basowy i zabierają delikatnie dynamikę.

W trakcie zmian w systemie zastąpiły je kable srebrne, które otworzyły dźwięk przekazująć znacznie więcej detali, także tych związanych z akustyką nagrań. Ale to już wyższa szkoła jazdy  icon_wink.gif

Innych kabli wymienionych przez Ciebie nie gościłem w systemie.

Pozdrawiam