lukasz_pro Napisano 14 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2008 tak jak w temacie mój pokuj ma 3,5x4m a na dole jest schemat pokoju (pod biurkiem subwoofer "huczy") i jest dudnienie zdjęcia subwoofera z zewnątrz i wewnątrz http://odsiebie.com/pokaz/5290211---db8b.htmlchciał bym prosić o porady co do wytłumienia skrzyni Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 15 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2008 Witam, przedewszytkim wyjmij go z pod biurka ! gdyz on sie tam dusi !mozesz zrobic maly test. ustaw subwoofer tam gdzie siedzisz .. a ty chodz do okola pokoju sprawdz skad go najlepiej sluchac i tam go postaw. O wynikach poinforum nas Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 15 grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2008 tylko jak siedzisz a stoisz to inaczej słychać,wszędzie źle ,nie wiem co mam robić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 15 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2008 moze to pomoze .. sproboj zatkac otwor bass reflex jakas gabka .. np .taka jak sie zmywa naczynia .. ale sama calkowicie zatkac .. powinno pomoc !! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 15 grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2008 (edytowany) ale ty masz pomysły ,wiesz napisz do mnie na gg to pogadamy nr. 377108pozdrawiam Edytowano 18 marca 2009 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma potrzeby go cytować... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlowik Napisano 15 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2008 zatkać BR gąbka to normalny pomysł, często stosowany, można także styropianem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 18 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2009 (edytowany) nikt nie ma pomysłu ?? prosze dajcie jakiś pomysł Edytowano 18 marca 2009 przez RoRo Bardzo proszę używać opcji "EDYTUJ" zamiast dodawać kolejny post jeden pod drugim... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 18 marca 2009 Udostępnij Napisano 18 marca 2009 Wszystko co można powiedzieć w tej kwestii zostało powiedziane, zatkaj basrefleks gąbką, styropianem czy ręcznikiem i wyciągnij sprzęt spod biurka. Ewentualnie jeśli masz tylko np. panele czy płytki spróbuj postawić go na jakiś nóżkach, albo przynajmniej na gumie czy coś byle dość dobrze amortyzowało wibracje. Spróbuj może pokombinować coś z ustawieniami w kompie i podłączeniami, może masz coś zamienione, a do karty nawet integry powinien być EQ więc obetnij pasmo przy 100 - 200Hz i zobacz jak będzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 18 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2009 hmmm po remoncie będe miał wiał wykładzine i inne biurko ...... "bez ścian" tz puste pod spodem czy sub powinien wtedy grać lepiej ? jak będe miał wykładzine to podkładki są zbędne ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 18 marca 2009 Udostępnij Napisano 18 marca 2009 Na oba pytania odpowiedź brzmi TAK Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 18 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2009 (edytowany) to dobrze jeszcze pytanie...... na dole zamieszczam schemat pokoju , w prawym górnym rogu stoi biurko (miejsce odsłuchu) w lewym dolnym stoi szafa , gruba niebieska kreska to okno i pytanie brzmi jeżeli zamienię szafę z biurkiem i sub będzie stał przy dłuższej ścianie membramą w kierunku drzwi ( "dziura" w ścianie na rysunku to drzwi) i bass reflexem w strone ściany) czy bass będzie leprzy ? nie będzie dudnił ? ile cm mam odsunąć bass reflex od ściany ? i jeszcze jedno to obok szafy do łóżko,lepiej jak sub będzie "walił" w łóżko czy odsunę łóżko i bass będzie leciał bezpośrednio do drzwi ? Edytowano 18 marca 2009 przez RoRo Bardzo proszę używać opcji "EDYTUJ" zamiast dodawać kolejny post jeden pod drugim... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 19 marca 2009 Udostępnij Napisano 19 marca 2009 To nie zrobi większej różnicy, subwoofer taki w KD. Ustawia się tyłem do ściany (czytaj: basrefleksem w stronę ściany), jednak na otwartej przestrzeni. W twoim przypadku myślę, że może stać pod biurkiem (byleby było ono bez ściane obudowujących. Próbowałeś już coś ustawiać czy podkałdać czy na razie pytasz nas o czystą teorię? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 19 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2009 nie ,tak tylko pytałem,po remoncie jak będzie wykładzina i biurko (bez ścian ) to postawie pod biurko i zobaczy się wtedy jeszcze pytanko,nie znam sie na wykładzinach ale jaka by była dobra grubość wykładziny ? (będzie zakrywać cały widoczny teraz parkiet ) czyli całą podłogę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 19 marca 2009 Udostępnij Napisano 19 marca 2009 Np.http://www.komfort.pl/wykladziny-dywanowe/...836/PG/1/POZ/20Tak naprawdę każda, w której ten parametr "waga runa [g/m2]" osiąga wartość >1000, bo masz wtedy pewnośc, że jest to dość grube i dzięki temu dobrze izoluje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 19 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2009 150 zł za m2 , to STANOWCZO za drogo ,może coś mniej kosztownego ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 19 marca 2009 Udostępnij Napisano 19 marca 2009 Rzeczywiście trochę przesadziłem, ale to spowodowane przeświadczeniem, że ceny są za metr bierzący nie kwadratowy. Może taka powinna sprawdzić się bardzo dobrze no i tańsza trzy razy.http://www.komfort.pl/wykladziny-dywanowe/...823/PG/2/POZ/39 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 19 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2009 980 g/m2 będzie dobrze ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 19 marca 2009 Udostępnij Napisano 19 marca 2009 Nie sugeruj się aż tak bardz tym parametrem, grunt, żeby wykładzina nie miała 3-4mm grubości tylko 8-10mm. Myślę, że przy tej masie to już dosyć gruby materiał i spokojnie ci wystarczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 19 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2009 http://www.komfort.pl/wykladziny-dywanowe/...823/PG/2/POZ/39 ile mm ma ta z linka ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 19 marca 2009 Udostępnij Napisano 19 marca 2009 Coś się sypie na linku Napisz jaki ma być kolor, jaka kasa maksymalnie i jaką masz powierzchnię (10m?), a ja ci podam, która będzie OK Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 19 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2009 pokój 2,5x4m kolor szary,ciemny niebieski ogólnie nie rzucający się w oczy , koszt jak najmniejszy w stosunku do jakości ale nie wiem czy będzie potrzebne tyle wykładziny ile ma pokój bo np pod szafę ani łóżko nie mam jak wsadzić (ciężkie jak cholera )czy będzie sie psuł efekt jak nie będzie na całej powierzchni pokoju ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 19 marca 2009 Udostępnij Napisano 19 marca 2009 No, ale mówiłeś, że będziesz robił remont, a w trakcie remontu to chyba wystawiasz meble czy nie, jeśli nie to kup dywan tylko, wtedy pod biurkiem też nie będziesz miał i to się mija z celem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 19 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2009 "remont" znaczy malowanie i załatanie dziury w ścianie za szafą (od kabla) a meble przykryje się folią ale co do "parametrów" wykładziny które podałem wyżej możesz rzucić linka do jakiejś (w razie czego ...... )tylko nawet jak wystawie niektóre meble z pokoju to jak tą wykładzine rozłożę w pokoju ?czyli jak na pokój to wykładzina ? albo inaczej jak byś zrobił na moim miejscu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 19 marca 2009 Udostępnij Napisano 19 marca 2009 Jak chcesz mieć zrobione już jak należy to wystaw meble z pokoju. Jesli masz panele to najlepiej byłoby je zdjąć i po prostu na beton rzucić wykładzine. Jak masz listwy wokół pokoju to też powinieneś je odkleić i jak już wykładzina będzie rozłożona i docięta to przykleić je od nowa. Ostatecznie możesz ją położyć na panele bez zdejmowania listew.A wykładzinę już wcześniej podałem ci taką odpowiadającą opisowi:http://www.komfort.pl/wykladziny-dywanowe/...823/PG/2/POZ/39 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 19 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2009 to wybiore opcje wystawienia mebli z pokoju i tą wykładzine z linka i jeszcze jedno jak potrafisz to napisz dokładnie czym jest spowodowane dudnienie i buczenie itd. bo mama sugeruje że jestem nienormalny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts