gamic1 Napisano 21 grudnia 2008 Napisano 21 grudnia 2008 Witam.Jestem nowy, wybaczcie za jakieś "fo pa"...Przymierzam się do zakupu kina domowego.Używął go będę : 70% filmy, 30% muzyka.Pokój: prostokąt , ale otwarty na przedpokój i kuchnię... tzn - nie regularne kształty ścian - pow ok 35m2.Byłem na "słuchaniu" w sklepie "nie dla idiotów" i mam dwa typy:HARMAN KARDON AVR138, DVD 28, JBL SCS178 : komplet za 3000złlubPioneer dv410k, vsx818vk, jamo s606hcs3 : komplet za 3500złUkłąd pokoju nie pozwala na ustawienie głośników 5.1, ale zestawy te na prawdę dobrze grają - nwet w stereo - więc myślę sobie że te nie potrzebne głośniki będą sobie leżakować gdzieś w szafie... - a ustawię tylko 2+1+ subSkupiam się na tych dwóch - ponieważ z odsłuchu (Yamaha, denon, marantz, onkio... modele nie istotne) najbardziej te dwa mi odpowidają...Pytanie do znawców tematu: Który z tych komplecików byście mogli mi polecić ?Który da większe możliwości rozbudowy (w przyszłości) ?PS: zastanawiałem się równierz nad HK970 + heco aleva 400, lub canton chrono 509 dc - wiem że to już wyższa półka i cena też większa, ale czy warto dołożyć te "parę" złotych ??? - nie jestem audiofilem...Z góry dzięki za wszelkie wypowiedzi.PozdrawiamMichał Odpisz, cytując
bozi Napisano 29 grudnia 2008 Napisano 29 grudnia 2008 Jeśli układ pokoju nie pozwala na 5.1 to kupujesz dwie kolumny, a nie sześć. Żaden zestaw 5.1 nie zagra muzycznie nawet w ułamku tak jak zwykłe 2.0 PS. Faux-pas, a nie "fo pa" Odpisz, cytując
Recommended Posts