Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Hejka

Jak w temacie, szukam słuchawek do 100 zeta. Czego słucham? Bywa chillstep, ambient, radio. Czego oczekuję? Na pewno nie basu :) Szukam słuchawek zbalansowanych, takich jak moje obecne Xiaomki Pro HD, których kabelek trochę szwankuje przy podłączeniu z telefonem (wyłącza się mikro samo z siebie), no i sama jakość mikrofonu nie jest powalająca. Wcześniej miałem 2x SoundMagic PL12, które niestety już nie są produkowane :( Były nieco cieplejsze od xiaomków i tego mi troche brakowało, no ale przywykłem.

Propozycje? :)

P.S. Tak, czytałem posty wcześniej i jest tych słuchawek od cholery, ale znając życie większość z nich napiernicza basem, a ja tego nie potrzebuje i nie chce :) Mój ideał to SM PL12, RIP.

Napisano

Cześć

Myślę że z tych słuchawek powinieneś być zadowolony: https://pl.aliexpress.com/item/32946838025.html

Graja jak przystało na słuchawki za kilkaset złotych, do tego mają wymienny kabel który można bez problemu dokupić. W komplecie dają dobrej jakości sztywne etui zamykane na zamek błyskawiczny. Na wyposażeniu dają tylko po jednej parze tipsów piankowych i silikonowych w średnim rozmiarze. Gdybyś potrzebował inny rozmiar trzeba będzie dokupić na własną rękę. Mają jednak dość wąską tulejkę w rozmiarze T100 .

Napisano (edytowany)

Wyglądają ciekawie tylko boje się, że podczas transportu słuchawka się wyrwie i zniknie :P

Skąd w ogóle je wytrzasnąłeś? Nie wyglądają w sumie jak jakieś dobre słuchawki (w sumie jack wygląda super tanio - w sensie końcówka wygląda jak kupiona i doczepiona ręcznie), ani firmy nie znam.

Edytowano przez 999Przemek
Napisano

Ich złącza MMCX dobrze trzymają się z kablem. Aby je rozłączyć, szczególne na początku, trzeba czymś je poważyć. Do tego bardzo pewnie leżą w uszach. One bazują na przetwornikach i obudowach  do słuchawek Shure SE215. Nie są jednak ich podróbkami bo są wyposażone w inne akcesoria.

Napisano

W Polsce musiał byś kupić od kogoś kto je wcześniej tam kupił :) . Przy darmowej wysyłce powinny dotrzeć w miesiąc z pełnym monitorowaniem i dostawą pocztową jako przesyłka polecona. Jeśli wybierzesz wysyłkę za 6 zł powinny dotrzeć w 2 tygodnie finalnie Pocztexem czyli firmy kurierskiej Poczty Polskiej.

Napisano

W tych słuchawkach są bardzo cienkie dysze i tipsy od słuchawek które miałeś będą się z nich zsuwały. Za to te które są na ich wyposażeniu są bardzo wygodne. Co też może być istotne, do tych słuchawek można bez większego problemu dokupić nowe obudowy i przetworniki, gdyby uległy jakiemuś uszkodzeniu.