skoczo Napisano 8 marca 2020 Udostępnij Napisano 8 marca 2020 (edytowany) Hej, Szukam słuchawek jak w temacie. Kupiłem ostatnio ATH-ANC700BT i grały fajnie ale przy pauzie było słychać szum i piszczenie przez kilka sekund. ANC też pozostawiał wiele do życzenia. No i nie sprawdziłęm specyfikacji i okazało się że nie można było ich podłączyć do dwóch urządzeń jednocześnie. Wielkościowo były tak na styk. Niby nic nie uwierało ale mogły by być trochę większe. W rezultacie je zwróciłem. Nie zależy mi na ANC. Może go wogóle nie być. Chciałbym mieć możliwość podłączenia do dwóch urządzeń. Z jednego leciała by muzyka a z drugiego mógłbym odbierać połączenia. Myślicie że znajdę coś w tej cenie co spełni te wymagania? Edytowano 8 marca 2020 przez skoczo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 8 marca 2020 Udostępnij Napisano 8 marca 2020 Całkiem sporo słuchawek pozwala na podłączenie równoczesne do dwóch źródeł bezprzewodowo. Nie zawsze producenci piszą jednak o tym i to może utrudnić poszukiwania. Do tego są zwykle projektowane jako sprzęt outdorowy i z tego względu mają zwykle zredukowane wymiary. Dlatego może lepiej poszukać dobrych słuchawek przewodowych z wymiennym kablem i podłączenie do nich odbiornika. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skoczo Napisano 8 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 marca 2020 Dzięki za odpowiedź. Przewodowe słuchawki mam. Może nie premium(superlux hd681 evo) ale dla mnie wystarczają. Denerwuje mnie kabel wplątujący się w kółka krzesła i plączący się na biurku. Dlatego szukam czegoś bezprzewodowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 8 marca 2020 Udostępnij Napisano 8 marca 2020 (edytowany) Takie coś jak xDuoo XQ-23 mógłbyś zawiesić na króćcu jack tych słuchawek. Wiem że on pozwala na równoczesne podłączenie do dwóch źródeł bluetooth i jeszcze może być dodatkowo podłączony do trzeciego pod USB. Nie wiem jak jest z nowszą wersją xDuoo XQ-25. Inna droższa opcja to Astell&Kern XB10. Ten na pewno obsługuje mulicasting. Lepiej zapowiada się Shanling Up4, tyle że nie wiem czy możesz go podłączyć do dwóch urządzeń przez bluetooth. Te obsługują aptX-HD. Na aliexpress widziałem coś takiego : https://pl.aliexpress.com/item/32900933184.html . Działa to dwukierunkowo i w obu kierunkach ma dawać możliwość podłączania dwóch urządzeń. Ma dawać radę napędzić słuchawki. Jak z tym jest, nie wiem. Edytowano 8 marca 2020 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts