marwez Napisano 28 grudnia 2008 Napisano 28 grudnia 2008 Witam,jestem poczatkujacym uzytkownikiem tego forum. Od jakiegos czasu planuje zakup amplitunera oraz kolumn(paradigm monitor 9v5). Chodzi o to, ze w opisie tych g,osnikow napisane jest, ze pracuja one z amplitunerami obslugujacymi kolumny 8 ohm. Wiekszosc amplitunerow o jakich czytalem jest 6 ohmowych. Slyszalem, ze sprzet skonfigurowany tak bedzie gral, ale czy nie byloby lepiej gdybym znalazl amplituner 8 ohm?Amplituner musi byc 7 kanalowy gdyz planuje rozbudowe kina w mieszkaniu. Teraz posiadam kolumny Paradigm monitor 3v2. Co myslicie o takim zestawieniu?Jaki amplituner byscie mi polecili? Odpisz, cytując
audionet Napisano 28 grudnia 2008 Napisano 28 grudnia 2008 Te kolumny na pewno zagrają z każdym amplitunerem.To z tych drzew będzie fornir na twoje głośniki ?? Odpisz, cytując
marwez Napisano 28 grudnia 2008 Autor Napisano 28 grudnia 2008 Dziękuję za szybką odpowiedź,jeśli chodzi o drzewa to nie miałem co wkleić, a myślałem że jest to niezbędne. Właśnie się tak zastanawiam czy te kolumny nie zagrają lepiej po prostu ze wzmacniaczem(amplitunerem) typowo 8 ohm. Czy sprzęt 6 ohm wydobędzie wszystkie walory tych głośników?BTW szukam amplitunera, który ujmie mój słuch przede wszystkim basem. Głównie czarna muzyka, ale hip-hop w umiarkowanej porcji. Odpisz, cytując
Recommended Posts