yacool Napisano 9 kwietnia 2020 Napisano 9 kwietnia 2020 Hej, chcę zrobić wstępne rozpoznanie - chciałbym za jakiś czas spróbować swoich sił w konstrukcji zestawu do wzmacniacza lampowego, chciałbym Was prosić o sugestie, wskazówki. Moje założenia: To byłby mój pierwszy projekt więc nie mam za dużego pojęcia, dlatego fajnie byłoby gdyby był to jakiś sprawdzony, dobre oceniany projekt - czyli raczej coś gotowego, niż samodzielna praca z wyborem głośników, projektem zwrotnic, obdowy, litraży itp. - dość prosta w implementacji (1-2 drożna) Głośniki najchętniej monitory ew nieduże podłogówki - nie mam miejsca na klocki wielkości słonia Jeżeli bass reflex, to z przodu - z racji możliwości ustawienia (na półce lub dość blisko ściany w przypadku podłogówek) Głośniki do lampy, więc - zdaje się - wskazana spora wydajność Pokó wielkości ~20m2 Muzyka - jazz (raczej małe składy) chętnie z wokalem (d.krall, h.loren,k.bremens) akustyczna, gitara elektryczna (np. s.vai, joe satriani, s.r.voughan, d.gilmour, g.moore, e.clapton) rock (w rodzaju pink floyd, dire straits), czasem mam fantazję mocniej załoić (cięższy rock, nu-metal). Innych kryteriów chyba nie mam - pewnie miło by było gdyby projekt był łagodny dla budżetu (widziałem różne projekty Cheap Trick z magazynu Clang & Ton, ale trudno wybrać coś interesującego - projektów dużo), ale biorę pod uwagę też droższe zestawy. Nigdy nei słyszałem konstrukcji szerokopasmowych, a czytam że jedni kochają inni nienawidzą - jakie jest tu Wasze zdanie? Zapraszam do dyskusji Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 9 kwietnia 2020 Napisano 9 kwietnia 2020 Troels ... klasyka Jest wersja mkII ale trzeba kombinować z frontem żeby opóźnienia przetworników "skomplikować" i oficjalnie wartości elementów zwrotki nie dostaniesz więc należałoby poszperać w necie. Odpisz, cytując
Recommended Posts