PatronZieleni Napisano 28 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2020 Witajcie, Trochę poszukałem i nie znalazłam jednoznacznej odpowiedzi. Jak to ze sobą połączyć chociaż na 2.1 a jak się da to na 5.1 (nie stereo). Szukam obu rozwiązań. Kwota? Jak najmniej <150zl. Fioo D03k da radę? Jak wyglada sprawa z dźwiękówką SB Extigy? Aha, a HD audio rush dekoder dźwięku? Czy jednak aby uzyskać 5.1, jedyne wyjście to zakup amp pod te głośniki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad Kulwicki Napisano 29 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2020 FiiO D03k da Ci tylko 2.0 - subwoofer w teorii też możesz podłączyć jakimś splitterem, ale Genius nie ma zwrotnicy dla suba, więc nie ryzykowałbym. W Xboksie musiałbyś odpowiednio ustawić wyjście audio po optyku na LPCM stereo. HD audio rush powinno być jak najbardziej ok, SB Extigy też, tylko musisz ogarnąć, którym kanałem w minijacku puszcza sygnał na SW, a którym na Center. Oba ogarniają dekodowanie DD, więc powinny działać niezależnie od tego, czy Xbox potrafi wypuścić po optyku PCM 5.1 czy nie (ale jeśli może, to proponowałbym tak ustawić). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts