lotek11 Napisano 10 maja 2020 Udostępnij Napisano 10 maja 2020 Witam, ostatnio zakupiłem słuchawki ath m40x i mam wrażenie, że grają za cicho, jakby nie wykorzystywały pełnej mocy. Kiedy podłącze do komputera słuchawki douszne za 40zł to praktycznie nie ma różnicy. Natomiast kiedy podłącze je do telefonu i następnie podepnę m40x to m40x grają znacznie lepiej, tzn. m40x grają lepiej na telefonie niż na komputerze. Myślę, że wina leży w tym, że mam zintegrowaną kartę dźwiękową w komputerze. Moja płyta główna: asus m5a78l-m lx3. Sterowniki mam najnowsze. Czy to możliwe, że w telefonie mam lepszą kartę dźwiękową niż w komputerze? Czy zakup interfejsu audio rozwiąże problem i słuchawki będą grały lepiej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 13 maja 2020 Udostępnij Napisano 13 maja 2020 Wygląda na to ze moc na wyjściu słuchawkowym telefonu jest większa. Potrzebujesz wzmacniacz słuchawkowy lub coś co go zawiera, np kartę dźwiękową lub DAC/Amp słuchawkowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts