tom7 Napisano 8 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2009 Mam pytanie który z w/w będzie lepszy pod kątem jakości dźwięku nie patrzę na bajery pierwszy to b. stary flagowiec drugi to młodszy model drugi od góry. Moje preferencje to 70% muzyka 30% kino domowe zarówno w jednym jak i w drugim zwracam głownie uwagę na dźwięk. Z góry dziękuję za pomoc i porady. PozdrawiamTomek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 9 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2009 Ja tam bym wziął starego flagowca.Niekoniecznie nowsze modele są lepsze dźwiękowo .Większość kasy idzie na bajery.Na pewno ostatnio nie można odnotować postępu w jakości dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZYBA Napisano 11 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2009 Witam, jestem nowy na tym forum ale coś wiem o Denonie AVC-11XV a jeszcze więcej o AVC-A1SR.Tak jak napisał kolega wcześniej AVC-A11XV jest nowszy ale na pewno gorszy jeśli chodzi o dźwięk.AVC-A1SR miałem rok w kinie jest dobry a w stereo lepszy od każdego amplitunera.Stereo 5.1 bajka. Polecam Denona DVD-A1 i połączenie tego zestawu kablem Denon-Link dużo lepsze połączenie dvd z wzmacniaczem od każdego innego.Denona AVC-A1SR powinieneś kupić w bardzo dobrym stanie do 3500 złotych.Denon AVC-A11XV nie taniej niż 4500 złotych ma jedynie więcej bajerów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom7 Napisano 11 stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2009 Witam Dziękuję za porady i informacje ale jak to w życiu bywa myślałem o jednym a kupiłem co innego a mianowicie Marantza SR 12S1 myślę ze brzmieniowo sprzęt bardziej zbliżony do Denona AVC-A1SR niż do A11XV czasowo znajduje się pomiędzy nimi młodszy od A1SR a starszy niż A11X pod koniec tygodnia powinienem go mieć w domu mam nadzieje że nie zawiedzie moich oczekiwań w zakresie jakości dźwięku. Jedynym problemem może okazać sie jedynie tylko jeden zestaw wejść 7.1 wykorzystany dla podłączenia SACD a w przyszłości Blue-Ray dla przesłania sygnału Dolby HD będę musiał to jakoś rozdzielić może ktoś z Was ma jakiś sprawdzony pomysł na to ?Pozdrawiam Cytat Witam, jestem nowy na tym forum ale coś wiem o Denonie AVC-11XV a jeszcze więcej o AVC-A1SR.Tak jak napisał kolega wcześniej AVC-A11XV jest nowszy ale na pewno gorszy jeśli chodzi o dźwięk.AVC-A1SR miałem rok w kinie jest dobry a w stereo lepszy od każdego amplitunera.Stereo 5.1 bajka. Polecam Denona DVD-A1 i połączenie tego zestawu kablem Denon-Link dużo lepsze połączenie dvd z wzmacniaczem od każdego innego.Denona AVC-A1SR powinieneś kupić w bardzo dobrym stanie do 3500 złotych.Denon AVC-A11XV nie taniej niż 4500 złotych ma jedynie więcej bajerów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts