xsawery Napisano 10 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2009 Witam! Wiem ze temat moze jest odgrzewany ale... Jestem posiadaczem amplitunera HK avr 255, ktory w chwili obecnej jest pracuje w trybie stereo, no i powstaje pytanie jaki zestaw kolumn 5.1 dobrac? System docelowo bedzie pracowac w pomieszczeniu 25m na poddaszu z kilkoma wnękami.Moje typy to:1 JBL seria ES (na frontach ES80)2 kef seria IQ (na frontach IQ70) Chcialbym dodac ze fronty beda wykożystywane do odsłuchow stereo na odzielnym zestawie cd + wzm( ktory zatąpi obecny wiekowy juz wzm AMC cd Onkyo). Dlatego też zalezy mi na przestrzeni i detalach.Mile widziane propozycje innych marek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 10 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2009 Z JBL zagra dobrze w dynamicznej muzyce - z uwypuklonym basem i lekko wycofanym środkiem pasma. Idealne brzmienie także w kinie. W jazzie i muzyce klasycznej mogą pojawić się problemy z nadmiarem wyższych basów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsawery Napisano 11 stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2009 Dzieki za odpowiedz Pablo1964Mam takie pytanie , czy to podbicie basu nie jest meczace po pewnym czasie?Niedlugo będę miał mozliwość odsluchu JBL , moze jakies uwagi na co jeszcze zwrocic uwage poza tym basem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts