c3r Napisano 11 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2009 Witam wszystkich forumowiczów.Właśnie zakupiłem ten kultowy wzmacniacz na allegro i zastanawiam się z jakimi kolumnami mógłby optymalnie współpracować. Obecnie posiadam B&W DM302, ale słyszałem, że one (jak i wzmak) są bardzo wybredne jeśli chodzi o współpracę. Szukam brzmienia raczej ciepłego, z dobrze kontrolowanym basem.Myślałem o :* Tannoy Mercury M2* KEF C1* Wharfedale Diamond 8.2 / 9.1 * JAMO E 800 ?Nie znam dokładnie brzmienia poszczególnych paczek, jedynie co do M2 mogę się domyślać ponieważ w swoim drugim zestawie w mieszkaniu posiadam wersję M1. Jeśli ktoś posiada jakiekolwiek doświadczenie z w/w kolumnami i jest w stanie doradzić mi coś w podanym przedziale cenowym, lub powiedzieć co nieco o wspomnianym sprzęcie, to byłbym bardzo wdzięczny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 11 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2009 Te nowe Tannoye nie są takie dobre jak stara wersja Mercury.Ja Ci się uda to "poluj" na używki Tannoy M-2.5 lub ich wersję podłogową M-3 /nadaje się do niewielkich pomieszczeń/. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c3r Napisano 11 stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2009 Jakiekolwiek podłogowe odpadają, niestety. A coś innego niż Tannoy?A może Mission MV-4 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 11 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2009 Tannoy Mercury 2.5 to monitory. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c3r Napisano 11 stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2009 Chodziło mi o M3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c3r Napisano 12 stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 stycznia 2009 Ponawiam pytanie, czy oprócz paczek Tannoy M2/2.5 znajdę coś innego wartego uwagi?Mile widziany bass reflex z przodu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts