Skocz do zawartości

Witam proszę o pomoc dobór słuchawek,kabla, rozmieszczenie kolumn?

Recommended Posts

Napisano
witam proszę o pomoc w kilku sprawach.
1
słyszałem że kable do głośników nie mogą mieć różnych długości? czy to prawda ? ja mam jeden 4m drugi 2m i nie da sie tego inaczej zrobić bo nie mam jak po środku sprzętu zamieścić. co zrobić?

2
jaki kupić kabel do tego sprzętu? na razie mam jakiś zwykły za 1.5zł za metr

3
Jestem posiadaczem marantz pm5003 cd 5003 głośniki mission m34i
głośniki od miejsca siedzenia mam ustawione ok 3,30m od miejsca w którym słucham muzyki ale one od siebie są rozstawione ok 4,5m jeden na godzinie 9.45 a drugi na 3.45 czy ta opcja jest dobra?
mogę zmienić że od miejsca siedzenia będą stały 2.70m i od siebie ok 3.5m i na godzinach 10.30 i 2.30

co mam wybrać ?
4
jakie słuchawki wybrać. Na ten moment posiadam tonsil sd 501 i się sypią ale dobrze odbierają icon_smile.gif A budżet to ok 200zł może być więcej jak coś będzie fajnego

Z góry dziękuje za pomoc

Napisano
Witam,
Na większość zadanych pytań odpowiedzi już istnieją
na forum. Przed zadaniem pytania warto trochę
poszukać na forum. Proszę spróbować.
(po części tematyka pyt.1 i 2 z tego co pamiętam była
poruszana nawet wczoraj w dziale "Kino Domowe").
Napisano
odp na:
3.Stanowczo opcja druga.
Dazy sie do tego zeby odleglosc miedzy kolumnami byla okolo 3 m. Wtedy najlepiej tworza scene. A kat zawarty miedzy sluchaczem a nimi jakies 70 stopni. W pierwszej opcji miedzy godzina 9.45 a 3.45 jest kat polpelny (180)?
Dlatego stanowczo zmien na drugie ustawienie.

4.200 to torszke malo. Jakbys mial 300 to juz mozna cos wybrac .. np Sennheiser hd-555 czy grado sr-80 .\

pozdrawiam