Laik2019 Napisano 8 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2020 Hej Potrzebuje porady w sprawie kupna słuchawek. Do tej pory kupowałem słuchawki głównie JBL T160, zawsze to był koszt maksymalnie 40-50 zł. Niestety wytrzymywały od półtora miesiąca do dwóch. I zawsze problemem było zanikanie muzyki w jednej ze słuchawek. Podejrzewam, że to problem z wejściem słuchawek. Wtyk się zużywa. Do tej pory kupowałem za każdym razem słuchawki do tych 50 zł. Teraz po prostu żal mi wydawać kolejne 40-50 zł na góra dwa miesiące. Interesują mnie słuchawki tak do 100 zł, może trochę więcej. Na większe kwoty z jednej strony jednorazowo mnie nie stać, z drugiej po tylu doświadczeniach z tańszymi, po prostu boję się wydać więcej, aby za jakiś czas nie żałować wydatku. Głównie zależy mi na tym, aby były wytrzymałe. Z słuchawek korzystam praktycznie codziennie. I ten zanik muzyki w słuchawce, to taka mała moja fobia już. Zależy mi na słuchawkach dousznych. A także, żeby wtyk tak łatwo się nie psuł. Zdaje sobie sprawę, ze dobre słuchawki kosztują jeśli chodzi o dźwięk. Ja przede wszystkim nie chcę, żeby słuchawki po półtora miesiąca mi padały. Próbowałem sam coś wybrać, ale jestem absolutnym laikiem, stąd zwracam się do was. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 8 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2020 Myślę że warto dołożyć do KZ ZS10 pro. Dużo lepszy rozrywkowy dźwięk nieco w podobnym stylu co JBL T160. Do tego mają wymienne kable. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laik2019 Napisano 9 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 czerwca 2020 Dzięki za propozycję Ale wolałbym coś z polskich sklepów, jak możesz poradzić. Ostatnio jak ściągałem coś zagranicy, to trochę się naciąłem i postanowiłem zrobić sobie od zagranicy przerwę. Te 130-120 zł, jeszcze może być Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 9 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2020 Tamte słuchawki są z dobrego sklepu i na pewno się nie natniesz. Wysyłka powinna potrwać około 2 tygodnie. Jeśli tak często wysiadają Ci kable, to chyba coś z nimi robisz nie tak. Przewodów słuchawkowych nie powinno się wyszarpywać za kabel i mocno załamywać. Dobrze jest je po użyciu zwinąć do etui. Jeśli owijasz kablem coś do czego masz je podłączone musisz pamiętać aby kabel nie był mocno napięty przy wtyku. Dobre słuchawki warto kupować z łatwo wymiennymi przewodami. Z kraju może spróbuj Beyerdynamic Beat Byrd. Możesz się po nich dobrego nie agresywnego dźwięku. Mają opinię wytrzymałych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laik2019 Napisano 12 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 czerwca 2020 (edytowany) Chyba spróbuje z tymi podanymi przez Ciebie Beyerdynamic Beat Byrd. Ogólnie to jak gdzieś idę, to podłączam wtyk słuchawek do telefonu, wkładam do kieszeni, zakładam słuchawki. I tyle. I tak codziennie. Do półtora-dwóch miesięcy słuchawki wtedy padają. Jak pada mi dźwięk w słuchawce, to w zaznaczonym miejscu jak poruszam czasem, to dźwięk się pojawia i znika jak puszczę. Stąd uważam, ze wtyk po prostu się zużywa. Mam nadzieję, że te powyżej podane są bardziej wytrzymałe. Edit: Pytanko - Redmi Note 8 będą z wejściem pasowały? Edytowano 12 czerwca 2020 przez Laik2019 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 12 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2020 Beyerdynamic Beat Byrd nie mają mikrofonu i wtyk jack ma 3 styki. Musi pasować elektrycznie. Podejrzewam że w kieszeni jest dość ciasno i wystający pionowo wtyk również będzie się wyłamywał. Myślę że wtyk który ma uchwyt pod kontem 90° lepiej by się sprawdził. Sugerował bym przynajmniej umieszczać telefon w kieszeni gniazdem słuchawkowym do góry. Bez tego żadne słuchawki nie dadzą rady. Kabel KZ ZS10 pro ma przewód wyprowadzony na bok pod kontem 90°: W Beyerdynamic Beat Byrd jest bardzo krótki prosty wtyk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 12 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2020 KZ AS06 też są warte uwagi i są trochę tańsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laik2019 Napisano 18 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 czerwca 2020 Te słuchawki kupię. W razie czego będę je odbierał w poniedziałek, więc mam czas jeszcze na zmianę decyzji, gdyby ktoś miał inną propozycję https://www.euro.com.pl/sluchawki/beyerdynamic-sluchawki-douszne-beat-byrd.bhtml?gclid=Cj0KCQjwoaz3BRDnARIsAF1RfLcHHAyzWEN8UFJ1dJGl2t3P7MYfePPuo3a1aAEdarP2pN1VeD0oM6QaAi7IEALw_wcB&gclsrc=aw.ds#opis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 18 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2020 Beat BYRD to naprawdę przyjemnie brzmiące słuchawki. Tylko nie ulegaj pierwszemu wrażeniu jeśli chodzi o dźwięk. Już po dosłownie chwili grania zaczynają to robić tak jak powinny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laik2019 Napisano 26 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 Kupiłem Mam nadzieję, że będą mi przynajmniej dwa razy dłużej służyły niż tamte Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 I jak wrażenia ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laik2019 Napisano 4 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 lipca 2020 Całkiem spoko. Mam nadzieję, że dłużej wytrzymają niż te co miałem wcześniej. Jeśli wytrzymają dwukrotnie dłużej, to będę mega zadowolony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 4 lipca 2020 Udostępnij Napisano 4 lipca 2020 Mimo wszystko uważał bym na zaginanie kabla przy wtyku. Jeśli będziesz je nosił w kieszeni podpięte do telefonu to dobrze je wyposażyć w przejściówkę kontową . Coś takiego : Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts