zugyoo Napisano 10 czerwca 2020 Napisano 10 czerwca 2020 Mam problem, a konkretnie pod komputer podłączony mam dac KGUSS DAC-K3 (https://pl.aliexpress.com/item/32963229276.html) i występuje następujący problem: jeśli przez dłuższy czas nie był odtwarzany żaden dźwięk, a potem coś włączę to na samym początku nic nie słychać (jakieś 0,5 sekundy) i jest delikatny trzask w słuchawkach, a później już wszystko normalnie działa. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Słuchawki, na razie to te dołączane do telefonu huawei, używam ich w oczekiwaniu na nowe. Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 10 czerwca 2020 Napisano 10 czerwca 2020 Masz może włączoną opcję oszczędzania energii w ustawieniach systemowych urządzenia ? Odpisz, cytując
zugyoo Napisano 10 czerwca 2020 Autor Napisano 10 czerwca 2020 Nie umiem znaleźć takich ustawień, możesz podać jakieś szczegóły? Jeszcze uściślę, ten dac pracuje w trybie nieciągłym tzn. wylacza sie i jak jest dźwięk to zaczyna pracę i jest ten delikatny trzask, a kiedy dźwięk ustaje też jest delikatny trzask i tak jakby praca urzadzenia ustaje Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 11 czerwca 2020 Napisano 11 czerwca 2020 Możliwe że są ustawione przez producenta na stałe i tego nie zmienisz. Jednak wszystko wskazuje że w stanie bezczynności szybko przechodzi w stan uśpienia. Pos Windows jeśli klikniesz prawym klawiszem myszy na Mój komputer i wybierzesz Właściwości, potem Menedżer urządzeń i tam w kategorii Kontrolery dźwięku, wideo i gier. Kiedy znajdziesz odpowiednią kartę dźwiękową poszukaj ustawień zarządzania energią. Odpisz, cytując
zugyoo Napisano 11 czerwca 2020 Autor Napisano 11 czerwca 2020 Bo wejściu w te ustawienia, o których mówisz nie ma ustawień dotyczących zasilania tego urządzenia, a szkoda bo bardzo fajne urządzenie tylko strasznie mnie denerwuje to wyłączanie zasilania Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 11 czerwca 2020 Napisano 11 czerwca 2020 Działa ten DAC/Amp gdy nie jest podłączone 12V ? Odpisz, cytując
Recommended Posts