tom7 Napisano 15 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2009 WitamMam pytanei natury technicznej w amplitunerze posiadam jeden zestaw wejść analogowych 7.1 a chce podłączyć dwa urządzenia odtwarzacz DVD/SACD oraz odtwarzacz Blue-ray pierwszy misi być tak podłączony ze względu na odtwarzanie wielokanałowego SACD a drugi dla odtwarzania Dolby Digital HD ponieważ dekodery są w odtwarzaczu BL a nie ma ich a amplitunerze. Czy można tu zastosować normalne rozdzielacze kablowe ( zakładając zastosowanie dobrego kabla i końcówek ) czy nie zbędne będzie urządzenie z przełącznikiem i jeśli tak to jakie ? Proszę o wszelkie uwagi i porady może ktoś z Was zetknął się już z takim problemem i ma swoje własne doświadczenia. PozdrawiamTomek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 17 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2009 Myślę ze nie powinno być problemów przy zastosowaniu rozdzielaczy kablowych.Jeśli jedno z urządzeń będzie wyłączone. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gatto Napisano 18 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2009 Używam rozdzielaczy kablowych i nie odnotowałem żadnych efektów ubocznych. Przypuszczam jednak, że w przypadku SA-CD takie rozwiązanie może się wiązać ze zmniejszeniem dynamiki. Ale to dotyczy tylko wybitnie dobrych odtwarzaczy i wzmacniaczy z dynamiką znacznie większą od zwykłego CD. A takich jest mało. W większości przypadków większe straty spowoduje nie rozgałęzienie, lecz sam sprzęt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom7 Napisano 19 stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 stycznia 2009 WitamDziękuję za odpowiedz a możesz może napisać jakich dokładnie rozdzielaczy używasz firma ew, model i przy jakim sprzęcie?PozdrawiamTomek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom7 Napisano 26 stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2009 Witam kupiłem właśnei coś takiego mam nadziejże ze się sprawdzi http://www.allegro.pl/item539939024_adapte...xs_y_2_szt.html PozdrawiamTomek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 26 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2009 No i masz eleganckie rozdzielacze Myślę że tak renomowana firma jak Ostoja nie sprzedaje byle czego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom7 Napisano 26 stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2009 Tak na pewno a producent tych rozdzielaczy ma bardzo fajna ofertę piękne rzeczy robi choć nie najtańsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 27 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2009 Niestety jak coś jest dobre to nie jest tanie I drugie niestety w sprzęcie grającym najczęściej ta reguła się sprawdza.Choć tu może być sytuacja że świetne rzeczy źle dobrane grają poniżej swojego poziomu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom7 Napisano 27 stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2009 Akurat o jakość tych elementów jestem spokojny gorzej będzie z miejscem na tylnej ściance amplitunera wolałbym by wtyki interkonektów nie stykały się ze sobą nie wiem czy to nie wpłynie na zakłócenia coś będę musiał pokombinować Cytat Niestety jak coś jest dobre to nie jest tanie I drugie niestety w sprzęcie grającym najczęściej ta reguła się sprawdza.Choć tu może być sytuacja że świetne rzeczy źle dobrane grają poniżej swojego poziomu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts