LITE Napisano 19 lipca 2020 Udostępnij Napisano 19 lipca 2020 Uszanowanie, drodzy Forumowicze! OS: Windows 8.1, Karta dźwiękowa: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional Series, Sterowniki: ostatnie fabryczne, Amplituner: Sony STR-DB895D, Głośniki: Mordaunt-Short MS-302/304/308, Mój zestaw głośnikowy Cambridge Soundworks S750 odszedł do krainy wiecznego grania (będzie za chwilę do sprzedania na części). W jego miejsce postanowiłem kupić sprzęt typu "kino domowe 7.1" zamiast głośników komputerowych (nie ma dobrego wyboru w 7.1). Jako kompletny laik w dziedzinie audio, nie bardzo wiem, jak to ustrojstwo skonfigurować z PC. Amplituner jest podłączony do karty dźwiękowej kablem optycznym. Windows 8.1 wykrywa amplituner - screenshoty. Pomimo wybrania stosownego wejścia w amplitunerze, dźwięku nie ma. Czy możecie coś pomóc? Pozdrawiam LITE Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ma_ki Napisano 20 lipca 2020 Udostępnij Napisano 20 lipca 2020 (edytowany) Zmień urządzenie domyślne. Cyfrowe....... Edytowano 20 lipca 2020 przez Ma_ki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LITE Napisano 20 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 lipca 2020 9 godzin temu, Ma_ki napisał: Zmień urządzenie domyślne. Cyfrowe....... Dzięki za podpowiedź, metodą prób i błędów doszedłem, które urządzenie cyfrowe i jakie ustawienie w sterownikach są właściwe. Teraz jeszcze subwoofer i będzie ok... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LITE Napisano 11 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2020 (edytowany) Dnia 20.07.2020 o 10:38, Ma_ki napisał: Zmień urządzenie domyślne. Cyfrowe....... Koledzy, poległem Podłączyłem wszystkie głośniki i subwoofer do amplitunera, a amplituner optykiem do karty dźwiękowej. Nie wiem jak skonfigurować ustawienia w oprogramowaniu karty dźwiękowej (fabryczne) i amplituner, żeby zestaw chciał grać. Póki co, działa mi tylko głośnik centralny w YouTube a grach nie mam dźwięku w ogóle Edytowano 11 sierpnia 2020 przez LITE Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ma_ki Napisano 11 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2020 Zacznij konfigurować od końca. Tzn podłącz do amplitunera inne urządzenie kablem optycznym i niech zagra. Następnie podłącz do karty i konfiguruj. Czasami z kartą dźwiękową tak jest że w audio działa tylko centralny. W Windows masz trochę testów urządzeń. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts