Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Uszanowanie, drodzy Forumowicze!

Karta dźwiękowa: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional Series,
Sterowniki: ostatnie fabryczne,
Amplituner: Sony STR-DB895D,
Głośniki: Mordaunt-Short MS-302/304/308,

Mój zestaw głośnikowy Cambridge Soundworks S750 odszedł do krainy wiecznego grania (będzie za chwilę do sprzedania na części). W jego miejsce postanowiłem kupić sprzęt typu "kino domowe 7.1" zamiast głośników komputerowych (nie ma dobrego wyboru w 7.1). Jako kompletny laik w dziedzinie audio, nie bardzo wiem, jak to ustrojstwo skonfigurować z PC. Amplituner jest podłączony do karty dźwiękowej kablem optycznym. Windows 8.1 wykrywa amplituner - screenshoty. Pomimo wybrania stosownego wejścia w amplitunerze, dźwięku nie ma. Czy możecie coś pomóc? 

Pozdrawiam

LITE

1.png

2.png

3.png

Napisano
9 godzin temu, Ma_ki napisał:

Zmień  urządzenie domyślne. Cyfrowe.......

Dzięki za podpowiedź, metodą prób i błędów doszedłem, które urządzenie cyfrowe i jakie ustawienie w sterownikach są właściwe. Teraz jeszcze subwoofer i będzie ok...

• 3 weeks later...
Napisano (edytowany)
Dnia 20.07.2020 o 10:38, Ma_ki napisał:

Zmień  urządzenie domyślne. Cyfrowe.......

Koledzy, poległem :( 

Podłączyłem wszystkie głośniki i subwoofer do amplitunera, a amplituner optykiem do karty dźwiękowej. Nie wiem jak skonfigurować ustawienia w oprogramowaniu karty dźwiękowej (fabryczne) i amplituner, żeby zestaw chciał grać. Póki co, działa mi tylko głośnik centralny w YouTube a grach nie mam dźwięku w ogóle :(

Edytowano przez LITE
Napisano

Zacznij konfigurować od końca. Tzn podłącz do amplitunera inne urządzenie kablem optycznym i niech zagra. Następnie podłącz do karty i konfiguruj. Czasami z kartą dźwiękową tak jest że w audio działa tylko centralny. W Windows masz trochę testów urządzeń.