kiyolsakie6 Napisano 8 sierpnia 2020 Napisano 8 sierpnia 2020 Cześć, pierwszy raz tutaj. Tak więc około rok temu dostałem DT 990 i były niesamowite. Od wczoraj, choć nie wiadomo skąd, przestałem dostawać dźwięk po prawej stronie słuchawek. Sprawdziłem wszystko i po prostu nie mogę dowiedzieć się, co jest nie tak. Okablowanie biegnie prosto w dół, a przewód prawie nigdy nie przesuwa się z mojego wzmacniacza, więc nie jestem pewien, jak mogłem go zepsuć, jeśli to jest problem. Czy ktoś ma jakieś sugestie? Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 8 sierpnia 2020 Napisano 8 sierpnia 2020 Najczęściej ulega uszkodzeniu przewód. Najłatwiej sprawdzić to miernikiem elektrycznym, sprawdzając rezystancję pomiędzy stykiem u nasady wtyku i pierścieniem przed nim ( prawy kanał ) . Rezystancja pomiędzy nasadą i stykiem na końcu wtyku to to kanał prawy. Jeśli obie rezystancje będą takie same to może nawaliło coś w gnieździe w które wkładasz ten wtyk. Jeśli jednak prąd nie płynie mierzony przez przewód, wtedy może się okazać że problem jest w głośniku w słuchawce. Odpisz, cytując
Recommended Posts