Skocz do zawartości

Focusrite Scarlett Solo + Audiotechnica AT2020 . TRZESZCZENIE MIKROFONU

Recommended Posts

Napisano

Witam.

Od jakichś 5 lat posiadam mic AT2020 oraz przedwzmacniacz Focusrite Scarlett Solo, których używałem zawsze tylko do rozmów na TS/DISCORD

Nie było z nimi kiedyś problemu, działały jak należy, mikrofon nigdy nie trzeszczał  i ludzie, którzy mnie słuchali na discordzie czy teamspeaku zawsze byli pod wrażeniem jakości jaką mój sprzęt generuje.

Wszystko było w porządku do czasu, gdy sformatowałem Windowsa i po formacie (nie wiem czy to jest źródło problemu) pojawiły się trzeszczenia mikrofonu, odinstalowywałem i isntalowałem sterowniki  wielokrotnie zgodnie z instrukcją strony Focusrite.  

Jakiś czas wymieniłem również kabel XLR i wziąłem ciut droższy niż ten oryginalny co dostałem, lecz problem nie znikł.

Właściwie mikrofon potrafi przez chwilkę działać normalnie po podłączeniu, jednak po chwili zaczyna trzeszczeć i nikt nie może tego słuchać

Od długiego czasu borykam się z tym i właściwie sprzęt leży nieużywany i się marnuje.

Nie wiem w czym tkwi problem, czy opłaca się zawieźć sprzęt do jakiegoś sklepu muzycznego by znaleźli źródło problemu?

Proszę bardzo o pomoc.