flaszka Napisano 31 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2009 Witam,bede mięc niedługo na stanie Harman Kardon HK3485 z USA, zatem bede potrzebować do niego transformator. Proszę powiedzcie mi o jakiej mocy powinien być. 300W wystarczy ? Bede mial do tego podlaczone 2 zestawy kolumn. wszystkie po 80W zatem czy nie powinienem kupic (285W+4x80W) + zapas czyli z 700W ? Specyfikacja - Harman Kardon HK3485a tak przy okazji co sadzicie o tym Harmanie ? przesiadam się z wysłużonego 10 letniego Sony STR-DB940 QSPozdrawiamBartek - Flaszka (nie piję wódki) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 31 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2009 Widzę że w danych technicznych pisze że pobór prądu to 280 wat.Myślę że to 700 starczy .Miałem kiedyś taką sytuację że wzmacniacza Sony nie dawało się wystartować bo chwilowy pobór mocy przy starcie był większy niż mogło go dać trafo.Trzeba było go włączać wykorzystując możliwość nagłośnienia stref ,najpierw jedną potem drugą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldek Napisano 2 lutego 2009 Udostępnij Napisano 2 lutego 2009 Witam!Amerykańska wersja 3480 pozbawiona RDS, Będziesz zadowolony.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 2 lutego 2009 Udostępnij Napisano 2 lutego 2009 Niestety też amerykański UKF jest minimalnie różny od europejskiego,będzie minimalnie podbijać czy obniżać wysokie tony ,już nie pamiętam dokładnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts