Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Cześć. Kupiłem ostatnio słuchawki bezprzewodowe JBL TUNE 700BT jak podłącze się poprzez Bluetooth'a do laptopa i wejde do gry wybiorę urządzenie odtwarzające "JBL TUNE700BT Hands-free" to piszczy mi w słuchawkach a jak wybiorę ''JBL Tune700BT stereo'' to dźwięk jest lepszy ale nie działa mikrofon, a jak połącz się przez kabel JACK to dźwięk jest wyśmienity tylko zaś mikrofon nie działa. Czy jest ktoś wstanie mi to wytłumaczyć o co w tym chodzi? 

Edytowano przez Damiansre
Napisano

Kiedy wybierasz  "JBL TUNE700BT Hands-free" masz dźwięk mono w słuchawkach niskiej jakości i działający mikrofon do rozmawiania przez telefon i przez komunikatory, gdy wybierasz ukradzenie ''JBL Tune700BT stereo'' wtedy masz dźwięk stereo lepszej jakości ale bez mikrofonu, bo takie są opcje bluetooth w słuchawkach, to normalne. Mikrofon wbudowany w słuchawki działa zasady w takich sprzętach tylko w ich trybie aktywnym. Gdy chcesz używać mikrofonu w trybie pasywnym musisz mieć go na kablu lub używać mikrofonu zewnętrznego. To również jest standardem w tego typu słuchawkach.

To że piszczy w słuchawkach zależy od jakości elektroniki wbudowane w nie. To już nie musi być normą.