lolek34 Napisano 3 lutego 2009 Udostępnij Napisano 3 lutego 2009 witam. Chcialbym sie poradzic chce zakupic sprzet audio lubie glosna czysta muzyke chcialbym kupic kolumny okolo 240 W i do czego to podlaczyc do jakiegos wzmacniacza ??? takie wzmacniacze chodza po 200 300 zl a do wzmacniacza raczej nie da sie wlozyc plytek cd?? chcialbym zeby moc odtwarzac muzyke z plytek Cd nie mam kompletnego pojecia nie bardzo sie znam na tym pomóżcie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmaestro Napisano 3 lutego 2009 Udostępnij Napisano 3 lutego 2009 Najczęściej głośno, to już niestety nieczysto...240W....organizujesz lokalne party ? Do słuchania muzyki z płyt CD będzie potrzebny: wzmacniacz stereo + odtwarzacz CD + dwa zespołygłośnikowe (stereo, czyli kolumna prawa i lewa).W zależności od funduszy, rolę odtwarzacza CD możeszna początek powierzyć napędowi w komputerze lub jeśli dysponujesz, odtwarzaczowi DVD.W jakiej wielkości pomieszczeniu masz zamiar słuchaćmuzyki ? Z całą pewnością nie będzie wymagana takaduża moc głośników (!). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 3 lutego 2009 Udostępnij Napisano 3 lutego 2009 240 W brzmi dumnie, jednak do typowych pomieszczeń mieszkalnych to kilka razy za dużo - ja gram wzmacniaczem 40 W na kanał i kolumny 110 W w 30 m2 i nie grałem głośniej niż 35-40 % mocy wzmacniacza, a też lubię czasem głośniej posłuchać.Podaj wielkość pomieszczenia w którym będziesz słuchał muzyki, i jakiej muzy słuchasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek34 Napisano 4 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2009 dziekuje bardzo za podpowiedz jak tu kolega pisal wzmacniacz 40W i kolumny tak do 110 W z cala pewnoscia mi wystarcza by zorganizowac czasmi nie duza imprezke w 45 m2:] pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 4 lutego 2009 Udostępnij Napisano 4 lutego 2009 No ja bym tak odrazu nie przesadzaj ze do 45 m na mala imprezke starczy 40w. Moc bedzie ale bedziesz musial krecic do 2/3 glosnosci co wiaze sie z obciazeniem wzmacniacza i duzym grzaniem sie ! Co w efekcie moze prowadzic do spalenia. Jak chcesz organizowac takie imprezki lepiej kupic wzmacniacz co ma zapas mocy np 100 w na kanal i z obciazenia 1/3 mocy nic sobie nie robi !Dla przykladu wzmacniacz pioneer a-66x bylby dobry.Powtorze sie:Stanowczo odradzam do imprezek przy 45 m kwardatowych wzmacniacz o mocy 40 na kanal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 4 lutego 2009 Udostępnij Napisano 4 lutego 2009 W takiej sytuacji tez odradzam szczególnie, jeśli impreza ma ogłuszać dźwiękiem (co sugeruje w pierwszym poście kolega). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts