Bo Gusz Napisano 22 listopada 2020 Udostępnij Napisano 22 listopada 2020 (edytowany) Dzień dobry wszystkim. Moja obecna konfiguracja: Wzamacniacz - Creek 4330, Odtwarzacz CD Pioneer PDS-504 (mocno wiekowy), kolumny TDL RTL-3. Głownie chciałbym wymienić odtwarzacz CD na coś lepszego (za ok 2-3 tys.) oraz dokupić jakiś odtwarzacz bluray. Jednak priorytetem ma być tutaj dobry CD z możliwością odtwarzania plików FLAC. Początkowo pomyślałem o jakimś odtwarzaczu kombo - np. Panasonic UB9000 albo Pioneer LX500. Jednak mam watpliwości czy taki sprzęt zagra równie dobrze jak CD i dokupiony osobno odtwarzacz bluray. Tym bardziej że zależy mi głównie na dobrej jakości audio. Chyba że się mylę... Możecie mi coś doradzić? Głownie chodzi o odtwarzacz CD. Myślałem np. o Marantz CD6007 jednak wyczytałem że nie są to trwałe urządzenia (chciałbym kupić sprzęt na lata). Może Rotel CD14, Yamaha CD-S700, albo coś od Pioneer-a ? Będę wdzięczny za wszelkie uwagi co do moich pomysłów... Edytowano 22 listopada 2020 przez Bo Gusz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 22 listopada 2020 Udostępnij Napisano 22 listopada 2020 (edytowany) 2 godziny temu, Bo Gusz napisał: Może Rotel CD14, Yamaha CD-S700, Tylko te odtwarzacze nie odtwarzają plików FLAC. Z drugiej strony są to dobre i solidne odtwarzacze, ale CD-S700 nie można wyłączyć z pilota tylko na sprzęcie. Edytowano 22 listopada 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bo Gusz Napisano 22 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2020 No fakt. W takim razie odpadają. Na odtwarzaniu FLAC raczej mi zależy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 22 listopada 2020 Udostępnij Napisano 22 listopada 2020 Jedyne co mi przychodzi jeszcze do głowy i odtwarza takie pliki to ARCAM CDS50. Jest to dość nowa konstrukcja także nie wiem jak będzie z niezawodnością, a teraz można go nabyć w atrakcyjnej cenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bo Gusz Napisano 22 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2020 Bardzo dziękuję za sugestie. Zastanawiam się jeszcze cały czas nad odtwarzaczem Panasonic UB9000 - ponoć jego tor audio jest na bardzo wysokim poziomie - wtedy w jednym kawału miałbym dobre CD i bluray.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 22 listopada 2020 Udostępnij Napisano 22 listopada 2020 To już musisz sam wiedzieć na czym Ci bardziej zależy i czy warto iść na taki kompromis. Warto jeszcze brać pod uwagę z odtwarzaczy BLU-RAY np. Pioneer UDP-LX500 i porównać z w/w. Z tańszych odtwarzaczy CD które odtwarzają pliki FLAC tylko, że jest to urządzenie z ekspozycji z pełną gwarancją Yamaha CD-N301. https://www.tophifi.pl/yamaha-cd-n301-outlet.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bo Gusz Napisano 22 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2020 (edytowany) Będę jescze myślał nad tematem. Dzięki Edytowano 22 listopada 2020 przez Bo Gusz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts