Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Dzień dobry wszystkim.

Moja obecna konfiguracja:

Wzamacniacz - Creek 4330, Odtwarzacz CD Pioneer PDS-504 (mocno wiekowy), kolumny TDL RTL-3.

Głownie chciałbym wymienić odtwarzacz CD na coś lepszego (za ok 2-3 tys.) oraz dokupić jakiś odtwarzacz bluray. Jednak priorytetem ma być tutaj dobry CD z możliwością odtwarzania plików FLAC. Początkowo pomyślałem o jakimś odtwarzaczu kombo - np. Panasonic UB9000 albo Pioneer LX500. Jednak mam watpliwości czy taki sprzęt zagra równie dobrze jak CD i dokupiony osobno odtwarzacz bluray. Tym bardziej że zależy mi głównie na dobrej jakości audio. Chyba że się mylę... 

Możecie mi coś doradzić? Głownie chodzi o odtwarzacz CD. Myślałem np. o Marantz CD6007 jednak wyczytałem że nie są to trwałe urządzenia (chciałbym kupić sprzęt na lata). Może Rotel CD14, Yamaha CD-S700,  albo coś od Pioneer-a ? 

Będę wdzięczny za wszelkie uwagi co do moich pomysłów... :)

Edytowano przez Bo Gusz
Napisano (edytowany)
2 godziny temu, Bo Gusz napisał:

Może Rotel CD14, Yamaha CD-S700,

Tylko te odtwarzacze nie odtwarzają plików FLAC. Z drugiej strony są to dobre i solidne odtwarzacze, ale CD-S700 nie można wyłączyć z pilota tylko na sprzęcie.

Edytowano przez lysyrafal
Napisano

Jedyne co mi przychodzi jeszcze do głowy i odtwarza takie pliki to ARCAM CDS50. Jest to dość nowa konstrukcja także nie wiem jak będzie z niezawodnością, a teraz można go nabyć w atrakcyjnej cenie.

Napisano

Bardzo dziękuję za sugestie.

Zastanawiam się jeszcze cały czas nad odtwarzaczem Panasonic UB9000 - ponoć jego tor audio jest na bardzo wysokim poziomie - wtedy w jednym kawału miałbym dobre CD i bluray....