Emil Antosik Napisano 30 listopada 2020 Napisano 30 listopada 2020 Witam. Szukam kabla głośnikowego do zbyt jasnego (wg mnie) systemu. Wcześniej miałem Qed silver anniversary XT - porażka (pozostał po starym wzmacniaczu), teraz Melodika i jest lepiej ale pojawiają się nadal sybilanty oraz nadal zbyt jasny górny środek. Wzmacniacz i źródło Cyrus three (lyric) kolumny Tannoy xt6f. Cena za metr do powiedzmy 65pln/metr chyba że jest coś wybitnego lekko poza założonym budżetem. Dziękuję Odpisz, cytując
Bogusz Ratajczak Napisano 30 listopada 2020 Napisano 30 listopada 2020 Polecam Tellurium Q Ultra Blue. Bardzo złagodził u mnie górę. Odpisz, cytując
lysy Napisano 30 listopada 2020 Napisano 30 listopada 2020 @Emil Antosik W tym budżecie warto spróbować przewód TDC 500 F, który ma analogową górę pasma i oparty jest na solidnym fundamencie basowym. Odpisz, cytując
Emil Antosik Napisano 2 grudnia 2020 Autor Napisano 2 grudnia 2020 Dnia 30.11.2020 o 14:35, Bogusz Ratajczak napisał: Polecam Tellurium Q Ultra Blue. Bardzo złagodził u mnie górę. Możesz napisać do czego porównujesz, tzn co miałeś wcześniej ( jakiś kabelek posrebrzany może) i czy to złagodzenie nie zamuliło przekazu? Czy satysfakcjonuje Cię zmiana? Patrzyłem już wcześniej na ten kabel, wydaje się ciekawy, nie mam możliwości wypożyczenia, ciężko tu w UK, chyba że nie znalazłem miejsca, które wypożycza. Odpisz, cytując
Bogusz Ratajczak Napisano 3 grudnia 2020 Napisano 3 grudnia 2020 11 godzin temu, Emil Antosik napisał: Możesz napisać do czego porównujesz, tzn co miałeś wcześniej ( jakiś kabelek posrebrzany może) i czy to złagodzenie nie zamuliło przekazu? Czy satysfakcjonuje Cię zmiana? Patrzyłem już wcześniej na ten kabel, wydaje się ciekawy, nie mam możliwości wypożyczenia, ciężko tu w UK, chyba że nie znalazłem miejsca, które wypożycza. Miałem wcześniej Qed-a Silverline 5, właśnie posrebrzanego. Przy poprzednich kolumnach bardzo mi pasował, obecnie było zbyt jasno i trochę ostro. Tellurium nie obciął góry, tylko ją złagodził. Jest też trochę ciemniejszy na dole pasma, jednak nie ma problemu z kontrolą basu. Odpisz, cytując
Recommended Posts