Eveander01 Napisano 5 lutego 2009 Napisano 5 lutego 2009 Witam Właśnie kupiłem - testuję. Ale... Chciałbym zadać pytanie użytkownikom zestawu Creative Gigaworks T40. Czy nie macie wrażenia, że dźwięk lewej kolumny jest minimalnie gorszy od tego z prawej? Dotyczy to zarówno partii wokalu jak i uderzeń basu. Czyli jakby ogólnie całej kolumny a nie pojedyńczego głośnika. Nie jest to jakaś rzucająca się w ucho różnica, ale jednak jest. Ja ją słyszę, szczególnie kiedy porównuję oba na zmianę bawiąc się balansem. Wiem o pewnej wadzie fabrycznej tych zestawów - mam na myśli rozłączające się kabelki od głośniczków w środku. Do poczytania tutaj: http://www.trustedreviews.com/forums/showthread.php?t=2701 Rozkręcałem - sprawdzałem - ale kable są ok. Moje POWAŻNE zastrzeżenia budzi też kabel łączący lewą kolumnę z aktywną częścią zestawu. Długi i marnej jakości. Być może to jego wina? Zastanawiam się nad jego wymianą na lepszy... Czy ktoś miał może podobne wrażenia? Jakieś rady? BTW - powinny kosztować nieco mniej niż 310 zł Wcale nie są takie super. Głupio tak porównywać ale dotąd, do komputera - używałem słuchawek AKG K77 (120 zł) i jakość doznań płynących ze słuchania muzyki na nich - jest lepsza niż z tych kolumn. Odpisz, cytując
phil Napisano 6 lutego 2009 Napisano 6 lutego 2009 Myślę, że Ci się wydaje. To nie jest synał mono, że bas ma uderzać równo na środku, przestaw głośniki miejscami. Odpisz, cytując
Eveander01 Napisano 7 lutego 2009 Autor Napisano 7 lutego 2009 Właściwie to dziś mogę powiedzieć, że jestem pewny - tego co napisałem... Lewa gra gorzej, jakby mniej selektywnie i minimalnie ciszej.Ustawiając w foobar2000 miksowanie stereo do mono, albo jeszcze lepiej - "odwracając" stereo - mam różnicę jak na dłoni.Cóż - chyba jestem tylko jeden.Jutro chyba je oddam do sklepu i tyle - po problemie. Odpisz, cytując
Recommended Posts