Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Czy ktoś miał może okazję bezpośrednio porównać PM6006 i 6007? Zastanawiam się jak bardzo się od siebie różnią, a dokładnie - czy warto dołożyć do nowego modelu. Wiem czym się różnią ich specyfikacje, ale mam pytanie czy są różnice w odsłuchu?

PZDR

• 2 years later...
Napisano (edytowany)
7 godzin temu, Aleksander7 napisał:

Witam, pozwolę sobie na wznowienie tematu :  czy ktoś na forum porównał PM6006 i 6007. Który warto kupić ?

Pozdrawiam. 

Ja ostatecznie miałem obydwa, biorąc pod uwagę cenę nowego PM6007 to to bym się nie zastanawiał i brał ten. 

Edytowano przez barchetta1
Napisano
20 godzin temu, barchetta1 napisał:

Ja ostatecznie miałem obydwa, biorąc pod uwagę cenę nowego PM6007 to to bym się nie zastanawiał i brał ten. 

PM6006 używka 1200, PM6007 nowy 2300. Rozumiem barchetta1, że mimo wszystko warto PM6007 ?

Napisano (edytowany)
29 minut temu, Aleksander7 napisał:

PM6006 używka 1200, PM6007 nowy 2300. Rozumiem barchetta1, że mimo wszystko warto PM6007 ?

W poście wcześniej @Piotr Sonido dobrze to ujął - to raczej kwestia wyboru nowy/używany.

Ja miałem głównie na myśli to, że biorąc pod uwagę obecne ceny sprzętu audio to nowy PM6007 jest wg mnie w tej chwili bardzo atrakcyjnie wyceniony. 

Edytowano przez barchetta1
  • 2 years later...
Napisano
Dnia 14.09.2023 o 21:30, Artur Charicki napisał:

@Aleksander7 Różnica między tymi wzmacniaczami jest tylko we wbudowanym przetworniku cyfrowo analogowym. 

Nie jest to prawda. Oba mają wejścia zarówno koaksialne jak i optyczne. Oba mają przetwornik cyfrowo analogowy. Czyli można podpiąć dajmy na to jako źródło czy to cd czy dvd z wyjście optycznym a nawet i laptop. Puścić sygnał cyfrowy, nie tkniety niczym a wzmacniacz go zdekoduje i puści na głośniki. Można nawet podpiąć laptop cyfrowo z tv i z tv potem dać sygnał cyfrowy do wzmaka i mamy obraz na tv a dźwięk w głośnikach.