Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, od 2 tygodni posiadam amplituner yamaha rxv4a i mam problem w po podłączeniu do telewizora ekran tv co jakiś czas imga. Sygnał do amplitunera idzie z dekodera nc+(wymiana jego nic nie dala). Wymiana kabli hdmi i zamiana gniazd hdmi w ampli pomaga na chwile. Tv to Sony kd65hx9096. W czym może być problem, w gwiazdach hdmi amplitunera? Proszę o pomoc, obecnie podłączyłem dekoder z tv i jest ok.

Napisano

Ja mam tak samo, więc może kwestia w ustawieniach amplitunera, Sprawdź “HDMI” > “Standby Through”, ja mam ustawione na auto. Ogólnie sprawdź całą sekcje dotyczącą HDMI w ustawieniach. 

Napisano

wlasnie kupielm kolejny nowy kabel tj. audioquest

3 minuty temu, Amarok napisał:

Ja mam tak samo, więc może kwestia w ustawieniach amplitunera, Sprawdź “HDMI” > “Standby Through”, ja mam ustawione na auto. Ogólnie sprawdź całą sekcje dotyczącą HDMI w ustawieniach. 

rozwiazales jakos swoj problem? w serwisie jamaha mowia ze wina kabla hdmi to zamowilem jaki polecaja i zobacze czy to to 

Napisano

Sorry, pisząc że ja mam tak samo, miałem na myśli że mam tak samo podłączone jak ty, ale u mnie działa bez problemu. Kiedyś kupiłem na allegro kabel o zwiększonej prędkości (High Speed HDMI cable) i takiego używam.

Napisano

Ja wyłączyłem upscaling na amplitunerze ponieważ tv rowniez skaluje do 4k- tak sobie tłumaczę i może robilo zakłócenia dlatego migalo, w poniedziałek będzie porządny kabel hdmi 2.0 i dam znać jak działa. Narazie na kablu za 80zl działa ok. Moze ktos z branzy wypowie sie

Napisano

Chyba udało się rozwiązać problem, podłączyłem nc+ i resztę sprzętu pod tv a z tv z gniazda hdmi arc (gniazdo w sony  nr 3) do amplitunera do gniazda hdmi out i ekran nie miga a  kino gra. Pozdrawiam