Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
To troche dziwne pytanie, jesli chodzi o kable. Wszystko zalezy wyläcznie od Twoich preferencji muzycznych i sluchowych. Najlepszym wyjsciem jest zawsze przetestowanie samemu, na wlasnym sprzecie, a dopiero potem ewentualny zakup. Montujesz kable na miejsce aktualnie uzywanych i jezeli röznica w dzwieku jest dla Ciebie warta 350pln - kupujesz. Wygläd i dane techniczne nie majä wtedy wielkiego znaczenia. Gdzies czytalem krötki opis kabla hdmi davinci, gdzie jakosc wykonania i uzytych komponentöw zostala postawiona na röwni z kablem 6 krotnie drozszym. Ale podkreslam - "wykonanie i wygläd", moze bowiem byc tak, ze nawet kable za kilkadziesiät tysiecy do danego systemu nie wniosä nic.

W podobnej cenie jak DaVinci (329pln) znajdziesz kable glosnikowe Audionova Moonwalk, polskiej firmy cieszäcej sie coraz wiekszym uznaniem:

http://www.allegro.pl/item549304662_audion...ystrybutor.html

http://www.audio-nova.net/

Ale takze tutaj - polecam odsluch.
Napisano
Kolego!

Za wyjątkiem nieprzeciętnego wyglądu te kabelki nie mają absolutnie nic do zaoferowania.

Użytkowałem cyfrowego - koaksjalnego kabla Alphard da Vinci. Po włączeniu do systemu innego kabelka - wcale nie droższego okazało się, że ten kabel (AdV) to "muł bagienny".

Obcięcie pasma, spowolnienie, rozmycie, bałagan, spore braki w przejrzystości, itp.

Jeżeli chcesz wydać na kable tyle,jak w ogłoszeniu - poszukaj czegoś lepszego. W sieci znajdziesz chociażby godne polecenia DNM Reason. Na początek przygody z audio - aż nadto dobre!

A najlepiej - sprawdź brzmienie kabli we własnym systemie!

Pozdrawiam
Napisano
Dzieki za pomoc ale mam jeszcze szereg pytań a mianowicie mam denona 700pma i on ma w sumie dwa rodzaje wyjść na głośniki t.j.:

DSC01446.jpg

w jaki sposób mam połączyć wzmacniacz z głośnikami (dali ikon7) żeby uzyskać najlepszy efekt jeżeli w głośnikach są dwie pary wejść ?????

kolega artur77 zaproponował kable audionova moonwalk i zastanawiam sie który z nich kupić czy może nie warto?

bardzo prosze o pomoc

Napisano
Na tym poziomie cenowym polecałbym pojedyncze kable do głośników podłączone do zacisków grupy A. Lepiej kupić jeden lepszy kabel głośnikowy niż bawić się w bi wiring .Na pewno da to lepszy efekt jeśli chodzi o dżwięk. Jest wiele firm głośnikowych które nie stosują podwójnych zacisków nawet w bardzo drogich konstrukcjach.