Fafilecki #1 Napisano 6 stycznia Witam wszystkich, przymierzam się do zakupu kolumn podstawkowych i wzmacniacza, wielkość pokoju 20 m2 albo 12 m2 z możliwością dostosowania wystroju pod audio. Nie mam wyrobionego gustu jeżeli chodzi o brzmienie (początkujący), nie lubię tylko ostrych wysokich tonów, podoba mi się duża przestrzeń w dźwięku. Jestem w stanie wyłożyć ok. 1300 zł na wzmacniacz (używany). Natrafiłem na możliwość kupna Monitor Audio R852 md w korzystnej cenie, nie mogę ich odsłuchać (poza Polską sprzedawane). Na wygląd są w doskonałym stanie, właściciel zapewnia, że guma wokół głośników basowych jest w super kondycji, nie popękana itd., wszystko pięknie gra. Pytanie: czy istnieje duże ryzyko z uwagi na wiek kolumn (produkcja 1989), że zaraz coś padnie, czy warto zaufać i kupić w dobrej cenie? Czy zagra to z tańszym wzmacniaczem (ok 1.300 zł), czy biorąc wszystko pod uwagę lepiej kupić nowszy sprzęt jak np. Polk audio Rti a3? Z góry dziękuję i pozdrawiam forumowiczów Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lysyrafal #2 Napisano 7 stycznia (edytowany) Witam! W przypadku gdy nie masz możliwości ich osobistego odbioru i sprawdzenia to ja bym nie ryzykował kupna tych starych kolumn. Nowe kolumny, które sobie upatrzyłeś Polk Audio RTi A3 to granie szybkie, żywe z wyraźną górą pasma i chyba nie tego szukasz. Pozdrawiam! Edytowano 7 stycznia przez lysyrafal Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fafilecki #3 Napisano 7 stycznia Dziękuję Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach