Łukasz Malcher Napisano 7 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 Witam, moim problemem jest odtwarzanie filmów ze ścieżką dźwiękową DTS. Film podczas odtwarzania strasznie klatkuje, dźwięk to jakieś trzaski, generalnie nie da się oglądać. Mam głośniki 5.1, amplituner onkyo 676 i filmy puszczam przez PC używając programu MPC-HC [bitstreaming włączony] z wtyczkami LAV w wersji 0.74.1[ustawienia w załączniku]. Na komputerze jest win10 i karta graficzna GeForce GTX 1050Ti. Dźwięk i obraz idzie przez HDMI do amplitunera. Dźwięki dd 5.1 czy TrueHD działają bez problemu - na wyświetlaczu onkyo jest odpowiedni napis a po wciśnięciu info na pilocie widzę że dźwięk jest poprawnie przesyłany do amplitunera. Czytałem, że wina może leżeć po stronie sterowników Nvidia do karty graficznej ale nie mogłem znaleźć rozwiązania. Może tu mi się uda Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamsky771 Napisano 8 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 Cześć. Próbowałeś innych odtwarzaczy? Polecam sprawdzić Light Alloy - u mnie kiedyś problemem były też "powielające" się kodeki. Polecam więc usunięcie wszelkich paczek kodeków audio i wypróbowanie wspomnianego playera. Daj znać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Malcher Napisano 9 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 stycznia 2021 Przez program Light Alloy działa bez zarzutu. Dzięki, nie sądziłem że będzie to takie proste Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts