loup Napisano 12 stycznia 2021 Napisano 12 stycznia 2021 Cze艣膰 wszystkim, Kupi艂em par臋 tygodni temu (u偶ywany) zestaw KD z amplitunerem Harman Kardon AVR260聽i m.in.聽subwooferem聽Klipsch SW-450. Od jakiego艣 czasu mam taki problem, 偶e s膮 dni, gdzie sub dzia艂a i gra, zar贸wno w聽konfiguracji KD i stereo, wszystko og贸lnie jest tak jak by膰 powinno聽ok. Potem nagle z dnia na dzie艅 sub przestaje gra膰, mimo, 偶e nic w konfiguracji nie zmieniam. Kilka dni nie gra, a potem np. jak od艂膮cz臋 przew贸d i pod艂膮cz臋 jeszcze raz to gra, aczkolwiek nie mam przekonania czy to akurat to pomaga.聽 W dniach, gdy sub nie gra, a jest ustawiony w tryb "automatycznego" w艂膮czania, wida膰, 偶e si臋 uaktywnia ale nie gra. Oczywi艣cie stwierdzam to dotykaj膮c suba/membrany pod spodem. Robi艂em na pocz膮tku kalibracj臋. Na ampli sub ustawiony w tryb 'L/R + LFE' (ale w samym LFE by艂o to samo)聽. Sub pod艂膮czony z ampli聽kablem Melodika typu Y. Gdzie szuka膰 przyczyny? To bardziej wina suba czy ampli? Odpisz, cytuj膮c
santino Napisano 12 stycznia 2021 Napisano 12 stycznia 2021 wg mnie tutaj jest problem z wzmacniaczem aktywnym suba, ten problem wystepuje tez w nowszych subach klipscha lampka sie swieci ze jest aktywny, a nie ma dzwieku niestety dosc popularny temat Odpisz, cytuj膮c
Recommended Posts