loup Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 Cześć wszystkim, Kupiłem parę tygodni temu (używany) zestaw KD z amplitunerem Harman Kardon AVR260 i m.in. subwooferem Klipsch SW-450. Od jakiegoś czasu mam taki problem, że są dni, gdzie sub działa i gra, zarówno w konfiguracji KD i stereo, wszystko ogólnie jest tak jak być powinno ok. Potem nagle z dnia na dzień sub przestaje grać, mimo, że nic w konfiguracji nie zmieniam. Kilka dni nie gra, a potem np. jak odłączę przewód i podłączę jeszcze raz to gra, aczkolwiek nie mam przekonania czy to akurat to pomaga. W dniach, gdy sub nie gra, a jest ustawiony w tryb "automatycznego" włączania, widać, że się uaktywnia ale nie gra. Oczywiście stwierdzam to dotykając suba/membrany pod spodem. Robiłem na początku kalibrację. Na ampli sub ustawiony w tryb 'L/R + LFE' (ale w samym LFE było to samo) . Sub podłączony z ampli kablem Melodika typu Y. Gdzie szukać przyczyny? To bardziej wina suba czy ampli? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
santino Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 wg mnie tutaj jest problem z wzmacniaczem aktywnym suba, ten problem wystepuje tez w nowszych subach klipscha lampka sie swieci ze jest aktywny, a nie ma dzwieku niestety dosc popularny temat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts