Sebastian Misztal Napisano 21 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 stycznia 2021 tak dokładnie mam ten dekoder z linku . i jest tak ,wrzuce fotki ,netflix na moim tv pokazuje 5.1 z dekodera pokazuje atmos ,w ustawieniach mam tak jak na fotce ,tam gdzie jest dzwiek dolby sa opcje line,rf,i off .nawet jak zrobie na off to i tak ampli przełącza się na dolby digital+,pod format dżwieku jest decode ,passtrought i automatyczny .w kodi mam ustawione jak na fotce . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 21 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2021 (edytowany) Opcja "passtrough" powinna odpowiadać za bezpośrednie przekazanie dźwięku do zewnętrznego dekodera. Czyli w tym wypadku amplitunera. O ile się nie mylę to wtedy powinny pokazać się w Kodi formaty dźwięku ( które trzeba pozaznaczać. bo na razie nie ma tam nic) Edytowano 21 stycznia 2021 przez Iron Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Misztal Napisano 21 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 stycznia 2021 (edytowany) po włączeniu passtrought ,zmieniło na ampli z dolby digital+,na dolby digital ,w kodi nic sie nie zmieniło,nizej w dzwiekach kodi mam pozaznaczane dolby digita dolby digital+i dts Edytowano 21 stycznia 2021 przez Sebastian Misztal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 21 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2021 (edytowany) Szczerze mowiąc skończyły mi się pomysły. Idea jest taka , aby po ustawieniu Boxa Kodi mogło przesyłać dźwięk w postaci oryginalnej (bitstream) do zewnętrznego dekodera. Być może to faktycznie wina Boxa albo androida. Co na jedno wychodzi zresztą. A i do dekodowania Atmosa z próbek musi być w Kodi, przy przekazywaniu dźwięku, zaznaczona opcja "obsługuje Dolby TrueHD". Analogicznie DTS:X musi być zaznaczona opcja DTS MA. Coś mi się wydaje że ten box to jakiś wynalazek Edytowano 21 stycznia 2021 przez Iron Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Misztal Napisano 21 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 stycznia 2021 no wlasnie ,a nie ma w kodi dts ,ani true hd jak i dts ma Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Misztal Napisano 21 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 stycznia 2021 jaka z niedrogich przystawek polecacie zeby obsluzyl ten dolby atmos Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 22 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2021 Chyba niedrogich nie ma. Tzn, są ale nie wiem czy mają certyfikat Netflixa jeśli chodzi o 4k, a nie jestem pewien czy ten certyfikat ma wpływ na dostępne ścieżki dźwiękowe . One zależą w zasadzie od planu abonamenowego.NVIDIA shield ma to wszystko ale to jest około 1000 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Misztal Napisano 22 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 stycznia 2021 zastanawia mnie dlaczego w kodi urzadzenie odbiorcze ,to android w tym boxie ,w kompie pokazuje że to yamaha jest odbiornikiem dzwieku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Misztal Napisano 24 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 stycznia 2021 teraz to zgłupiałem .od wczoraj na każdtm filmie ,kanale z tego dekoderka naprzemian wyswietla mi dolby digital+ i dolby dts es mtrx Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts