Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Szukam słuchawek w cenie ok 200zł (nie dysponuje wieksza ilościa) wcześniej uzywałem jakieś sony (w sumie to nawet nie pamiętam) kossy porta pro oraz akg 414 a ostatnio słucham troche na Grado SR 60. Najbardziej przypadły mi do gustu AKG i szukałem coś w tym temacie a konkretnie takie modele AKG K420P K 420 P, AKG K 430, AKG K 512. Mają one służyć przedewszystkim do łażenia po mieście i do jazdy komunikacja miejską, ale również do słuchania muzy w pokoju. Dzięki za pomoc z góry?!
Napisano
Hej Kibic1 miales moze okazje odsluchac te AKG?
Tak sie zastanawiam jak one sie maja np. do tych denonow:
http://www.allegro.pl/item555827552_ah_p37...72_od_reki.html

Osobiście mam Sennheisery HD202 i w szczególności do miasta polecam te słuchawki - bardzo dobrze wyciszają, dzwięk całkiem przyzwoity, dobry bas.
Porównywałem również ze wspomnianymi Kossami... ciężko powiedzieć, które grają lepiej - kossy mają zdecydowanie inny bas, ale również dobry. Nie jest to konstrukcja zamknięta więc wyciszenie będzie przeciętne. Z drugiej strony zamknięte słuchawki męczą przy dłuższym słuchaniu.

Zarówno Kossy, jak i Sennheisery to przedział cenowy 100 - 120zł... więc do 200zł jest jeszcze troche zapasu, a tam między innymi wspomniane AKG i denony.
Napisano
AKG słuchałem ,ale nie słuchałem Denonów ,ostatnio wyższe modele Denona miały entuzjastyczne recenzje.Jak by sie udała chciałbym je porównać z moimi Senkami.Ale to mało prawdopodobne,chyba że w Warszawie