Pan Rozpadlin Napisano 15 lutego 2009 Udostępnij Napisano 15 lutego 2009 od kilku dni posiadam ww. odtwarzacz cdwygląda wspaniale i gra równie wyśmienicienawet będąc w chwili obecnej podłączonym do wieży philips mz-7http://www.amazon.com/Philips-MZ-7-Executi...m/dp/B00004UFRHw tej wieży padł napęd dlatego po długim stosowaniu discmana jako napędu skusiłem się w końcu na denona ucd-f10http://allegro.pl/item545731458_znakomity_...f10_poznan.htmlniestety znalezienie innych elementów zestawu graniczy z cudema i informacji nt. tego odtwarzacza znaleźć nigdzie nie możnadlatego zwracam się z nieśmiałą prośba do Was koledzyjeżeli mieli byście jakieś sugestie odnośnie wzmacniacza/amplitunera z którym ten denon zgrałby sie odpowiednio to czekam na sugestie, propozycjeoczywiście docelowo zamierzam wymienić również kolumny od tego philipsa na jakieś niezłe monitorkiale póki co drewniane philipsy radzą sobie całkiem nieźlecd denona jest bardzo szczegółowy, dokładny, wyrazisty, wręcz czułychciałbym aby wzmacniacz niczego mu nie odebrałale również żeby zbyt dużo od siebie nie dodawałaby ta neutralność, którą sobie bardzo cenię, została zachowanachciałbym zmieścić sie w kwocie do 300złzależy mi również na tym, by przyzwoicie wyglądał(klasycznie, minimalistycznie, ascetycznie wręcz)nie lubię wielkich rozmiarów, nadmiaru opcji, niepotrzebnych błyskotekprzypadł mi do gustu np. ten rotel: http://allegro.pl/item549857323_rotel_ra_820bx2.htmlale nie wiem jak zgrałby się z moim denonkiem? słucham dużo elektroniki, jazzu, improwizacji, eksperymentów, clicks&cuts, ew. minimal techno. post-technopozdrawiam i dziękuje za poświęcony czas i uwagę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 15 lutego 2009 Udostępnij Napisano 15 lutego 2009 Do twojeo opisu idealnie by nad pasowal. brzydal prosty, brak mu swiecidelek i tego typu rzeczy i w tych gatunkach nad sie niezle czuje.wyszukany rotel przez ciebie raczej nie jest tym czego szukasz. rotel gra z powerem, dynamicznie i przy takiej muzyce sie znajduje ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 15 lutego 2009 Udostępnij Napisano 15 lutego 2009 Mam magnetofon z tej serii.Jak miałem resztę tej mini wieży to odniosłem wrażenie ,że ten CD-ek ma podobna sygnaturę brzmieniową jak posiadane wtedyprzeze mnie Onkyo a więc ładodnie i bez wyostrzeń.Dlatego proponuję jakiegoś wzmaka z "pazurem" NAD chyba do nich nie nalezy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Rozpadlin Napisano 18 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2009 także fajnie, że dwie sprzeczne odpowiedzi chyba jednak poczekam na wzmacniacz z serii f-10 denonatrochę mi to czasu może zająć, ale przynajmniej mam pewność, że się 'zgrają' Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts