jaro Napisano 17 lutego 2009 Udostępnij Napisano 17 lutego 2009 WitamMam zestaw Kefa Q7 - mój 5 letni syn wgniótł mi kopułki aluminiowe w glośnikach wysokotonowych jak miałem sciagniete osłony Czy mozna to jakos naprawic ? lekko palcem wgniótł, kłuje strasznie w oko, nie odczułem róznicy dzwieku ale chciałbym to naprawić, podobno można zassać powietrzem? Moze macie jakies sugestie? Czy tylko wymiana glosnikow wysokot. cos da? Z góry dziekuje za info. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 17 lutego 2009 Udostępnij Napisano 17 lutego 2009 Oczywiście można zassać powietrzem jak sam napisałeś.Można też dać głośniki do naprawy w specjalistycznej firmie .Tu masz przydatny link .http://barnio.wordpress.com/2007/04/29/naprawa-glosnikow/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dd6 Napisano 17 lutego 2009 Udostępnij Napisano 17 lutego 2009 kef zaleca delikatne nakłucie szpilką i pociągnięcie za tę dziurkę do przodu. jak nie to kef w ramach serwisu wymienia głośniki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 17 lutego 2009 Udostępnij Napisano 17 lutego 2009 Na Twoim miejscu nic bym nie nakluwal, a zwröcil sie bezposrednio do serwisu. Mialem kiedys ten sam problem z kopulkami aluminiowymi jbl-a. zasysanie powietrzem nic nie pomoglo, wgniecenia mialy ostre krawedzie (jesli wiesz, o co chodzi), a jakiekolwiek pröby odksztalcenia, przynosily odwrotny skutek. na brzmienie nie mialo to wplywu, lub na öwczesnym sprzecie byl on nieslyszalny, ale wizualnie po prostu draznilo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro Napisano 17 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2009 Cytat kef zaleca delikatne nakłucie szpilką i pociągnięcie za tę dziurkę do przodu. jak nie to kef w ramach serwisu wymienia głośniki Jaki koszt byłby tego? Czy w ramach serwisu bezpłatnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dd6 Napisano 17 lutego 2009 Udostępnij Napisano 17 lutego 2009 Ta informacja o szpilce jest na niemieckiej stronie kefa. Jest tam napisane, że jeśli z tą szpilką się nie uda, to nic nie szkodzi, bo głośniki i tak były do wymiany. Ja to tak rozumiem, że gdyby je od razu oddać do serwisu, to byłyby i tak wymieniane a nie naprawiane. Na pewno nie za darmo. Nie wiem jak jest z serwisem. Dystrybutor na Polskę jest w Niemczech. Trzeba się zapytać w sklepie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro Napisano 19 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2009 Czy ktoś potrafi mi napisać jakie są ujemne skutki muzyczne/jakościowe lekko wgniecionych kopułek aluminiowych ? Pomijam że kuje w oczy strasznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 20 lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 lutego 2009 Jesli chodzi o pröbe odgniecenia wgniecenia (??????? ), poczytaj tu:http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic912496.html(mam nadzieje, ze nikt sie nie obrazi za odsylanie do innego forum Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 21 lutego 2009 Udostępnij Napisano 21 lutego 2009 Bez przesady z tymi skutkami wgniecenia dla jakości dźwięku .Podejrzewam że nie ma tu takiego kto byłby w stanie wychwycić uchem różnicę .Więc jeśli jesteś w stanie znieść ten widok to graj sobie spokojnie i nie wpędzaj w koszty wymiany głośników.Mógłbyś zamieścić tu jakąś fotkę bo piszemy o czymś czego nie widzieliśmy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro Napisano 15 sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2009 Cytat Jesli chodzi o pröbe odgniecenia wgniecenia (??????? ), poczytaj tu:http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic912496.html(mam nadzieje, ze nikt sie nie obrazi za odsylanie do innego forum Dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts