qunsh Napisano 18 lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 lutego 2009 Będę miał kolumny podłączone przez wzmacniacz do kompa,mam zintegrowana kartę muzyczną i czy jest sens wymieniania jej na jakąś lepszą np Asus Xonar ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 18 lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 lutego 2009 Oczywiście że ma to sens ,niestety nie ma na rynku zintegrowanej karty o dobrych parametrach.Karta często kosztuje o wiele więcej niż cała płyta główna z kartą.Podłącz słuchawki do swojej karty zrób trochę głośniej i zobacz jak pięknie szumi.Do tego dołóż piękne zniekształcenia itdNadal polecam kartę Audiotrak Prodigy 7,1 Hi Fi ,ale i z Asusem osiągniesz cel czyli dobry dżwięk.http://pcarena.pl/page/81314/Asus-Xonar-D2...zed-konkurencj/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 18 lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 lutego 2009 Sens jest, jesli bedziesz sluchal muzyki na PC i masz dobre glosniki. Na wlasnym przykladzie wiem, ze gdy komputer wykorzystywany jest do gier lub pracy z programami, zintegrowana karta wcale nie razi. Jakis czas temu skladalem komputer (bez monitora ok 12000pln). Niestety karta SB X-Fi miala jakis problem z plytä glöwnä Asusa i bylem zmuszony jä sprzedac. Z karty zintegrowanej (Realtek) korzystam do dzisiaj i nic mnie szczegölnie nie razi. Zaznaczam jednak, ze przy PC mam zestaw 2.1 (Jbl Creature), a z przestrzennego korzystam tylko ze sluchawkami Prolink Medusa i "dobrze jest"Jesli PC ma byc wykorzystywany jako "centrum rozrywki", czyli do wszystkiego, od filmöw do muzyki i naprawde kladziesz nacisk na dobry dzwiek z PC, powinienes jednak zainwestowac w karte dzwiekowä. Ta Asusa jest na pewno dobrym wyborem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 18 lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 lutego 2009 Czyli przydałoby się abyś napisał nam co to za wzmacniacz i kolumny i jak pisał mój przedmówca co będziesz słuchał? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qunsh Napisano 19 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2009 Wzmacniacz to DENON PMA 320 ,muzyka techno,club,dance(wszystko po trochu),a głosniki to narazie z zepsutej wierzy mam,ale dobrze grają . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 19 lutego 2009 Udostępnij Napisano 19 lutego 2009 Jesli te kolumny, to w dalszym ciägu Philips z "boomboxa", proponuje zainwestowac i je wymienic, zamiast bawic sie w zmiane karty dzwiekowej. Z innä kartä na tych kolumnach i tak nie uslyszysz zadnej röznicy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qunsh Napisano 20 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2009 Ok ,thx za info,a jakie głosniki do 400zł ,za ile sprzedać te philipsa (gratis dam tą zepsuta wierze)tak żeby pasowały do wzmacniacza.PS.Nie denerwuj się ;p Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts